Co vědět, než dětem přivedete nového tatínka

Single maminky sice většinou zcela žijí jen pro své děti, ale i ony mají právo na štěstí v milostném životě! Jenže jejich situace je poněkud komplikovanější – nehledají jen partnera ne celý život, ale také "tatínka" pro své děti.

A proto musejí před „skokem do nového vztahu“ zvážit spoustu věcí. A znát odpovědi na následující otázky.

Strávili jste spolu dostatek času, abyste se opravdu poznali?

Je to sice chladná matematika, která v romantických vztazích není úplně vítaná, ale u vás se vyplatí s ní počítat (doslova). Předtím, než přivedete partnera představit svým dětem, byste s ním měla strávit alespoň 48 hodin poznáváním se, povídáním si… A máme na mysli 48 hodin čistého času, který jste spolu aktivně strávili (a nepočítají se noci nebo doba strávená sexem – pouze konverzací). Je to samozřejmě doba orientační, ale měla by vám dát určitou jistotu, že jste se opravdu poznali. A že si můžete být jistá, že o člověku, jehož chcete představit svým dětem, víte opravdu maximum.

Je si váš nový partner opravdu vědom toho, co znamená mít děti?

Vy jistě víte, že hledáte muže, který bude dobrým „náhradním otcem“ vašich dětí. Ale opravdu si to uvědomuje i on? Má s dětmi zkušenosti? Má své vlastní (pokud ano, jak chce situaci řešit)? Je připraven na roli otce, která nemá tak docela tradiční začátek (část dětství již vlastně propásli)? Zajímá se o vaše děti? Ptá se na ně? Chce se s nimi setkat?

Shodnete se ve výchově?

Nepodceňujte pohled na výchovu – i když bude nový partner jakýmsi „náhradním tatínkem“, i on bude mít na děti významný vliv. A proto je nutné, abyste se na výchově, tedy minimálně v základních bodech, shodli. Jak přísný partner je? Jak si představuje adekvátní potrestání? Je pro, nebo proti tělesným trestům (a shodujete se v této otázce)? Jak si vlastně výchovu představuje - jako dialog, nebo systém pravidel a zákazů? Jak moc vlastně chcete, aby se do výchovy zapojoval?

Jak moc budete projevovat své city?

Pro mnohé děti může být příchod nového partnera velmi stresující událostí. Mají pocit, že jim někdo cizí bere maminku, že už pro ni nejsou na prvním místě, cítí se ohroženy. I proto je dobré seznámit je na neutrálním místě (výlet, zoologická zahrada, divadelní představení apod.), kde je jasně vymezena doba, kterou spolu partner a děti stráví. A navíc hraje důležitou roli fakt, že k prvnímu kontaktu dojde během zábavy, tudíž se nekoná žádné rozpačité mlčení a hraná bodrost. Přes to všechno je dobré zpočátku omezovat okatý tělesný kontakt mezi vámi a partnerem, aby se u dítěte nevyvolala žárlivost. Samozřejmě to neznamená, že se musíte jeden druhému úplně vyhýbat a nesmíte se dotknout, ale vášnivé doteky či polibky ještě chvíli ponechejte soukromým chvilkám.

Jste si opravdu jistá, že je to muž, na kterého se můžete spolehnout?

A hlavně na kterého se jednou budou moci spolehnout i vaše děti? Podrží vás v dobrém i zlém? Bude spolehlivou oporou vašim dětem? Bude schopný postarat se o ně, když jsou nemocné? A jak se bude chovat, pokud například vy nebo on ztratíte práci? Teď, když jste zamilovaná, se zdá optimistické a růžové všechno, ale vy musíte mít na paměti, že už nejde jen o vás. Že za váš případný nezdar ve vztahu mohou zaplatit i děti.

Nicméně to samozřejmě není důvodem, abyste se jako svobodná maminka svého štěstí a naděje na spokojený partnerský život vzdala. Možná budete mít cestu k lásce o něco složitější než ženy „bez závazků“, ale to neznamená, že vám není souzena. Vždyť i děti vědí, že šťastná maminka je zkrátka ta nejlepší!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat