5 vět, které se kojícím ženám neříkají

Máte kamarádku, která kojí? Pak byste následující věty raději neměli vypouštět z úst. Kojení je sice zcela přirozená součást života většiny novopečených maminek, nicméně je to záležitost poměrně intimní a některé dotazy by mohly být za hranicí vašeho přátelství.

Jaké věty či otázky raději neříkat?

„A jak dlouho chceš vlastně kojit?“

Ačkoli některé ženy mají od počátku jasno, do jakého věku budou (nebo mohou) své miminko kojit, jiné vlastně přesně nevědí, jak dlouho budou mateřským mlékem dítě krmit. A co je hlavní, je to rozhodnutí každé matky. Soukromé rozhodnutí, do kterého jejímu okolí nic není!

„Hlavně přestaň včas, než mu narostou zuby!“

Věřte, že zoubky nejsou překážkou v kojení. Děti vědí, jak se krmit, aniž by kousaly. Možná zpočátku budou potřebovat trochu „navést“, ale nebojte, učí se rychle. Takže na tuto dobře míněnou radu klidně zapomeňte.

„A nebojíš se, že budeš mít pokleslá prsa?“

Upřímně řečeno – a vy se nebojíte? Protože tento osud vás čeká, i když nikdy nebudete kojit. Dokonce i když nikdy nebudete těhotná. Kdo je na vině? Gravitace a stárnutí.

„Nebojíš se, že ho tím dlouhým kojením rozmazlíš?“

Ano, kojení prohlubuje přirozené pouto mezi matkou a miminkem. Ale že by stálo za rozmazlenými dětmi? To je nesmysl. Rozmazlujeme ho jinými věcmi, než je krmení a nošení na rukou.

„Nemůžeš se zakrýt nějakou dekou nebo tak?“

Kojení je nejpřirozenější věcí na světě. Pokud z nějakého důvodu máte problém vidět miminko přisáté k matčinu prsu, tak se prostě nedívejte. Žádat kojící ženu, aby se zakryla, je neslušné a hrubé.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat