Holka, nebo kluk? Co říkají babské rady?

Podle vědců není možné jen tak poznat, zda se vám narodí holčička, nebo chlapeček. Jenže i tak je na světě spousta babských rad, které tvrdí, že pohlaví dítěte se dá poznat z některých vnějších znaků. Schválně – kolika z nich také věříte?

Možná se miminko ve vašem bříšku ještě nerozhodlo při ultrazvuku otočit tak, aby bylo jasně vidět, jestli čekáte holku, nebo kluka. Možná jste se s partnerem rozhodli, že pohlaví dítěte dopředu vědět nechcete a budete překvapení až po porodu. Každopádně budete mít kolem sebe spoustu lidí, kteří vás budou přesvědčovat, že dokáží poznat, zda se ve vašem břiše skrývá chlapeček, nebo holčička.

Jaké jsou nejznámější babské rady?

Ranní nevolnosti

Trpěla jste v prvním trimestru na silné nevolnosti? Pak podle některých pověr čekáte holčičku. Naopak ženy, jež měly nevolnosti jen mírné, či dokonce žádné, se prý mohou těšit na kluka.

Těhotenské chutě

Ujíždíte od chvíle, co jste těhotná, na sladkém? Pak to prý bude holka. Nemůžete bez povšimnutí minout lahev s kyselými okurkami a u pultu s lahůdkami už vám zavináče balí na potkání? Pak prý čekáte kluka.

Poloha bříška

Máte těhotenské bříško položené spíš níže a je vystrčené dopředu? Babská rada říká, že je to znamení, že nosíte kluka. Naopak bříško posazené výš a rozložené spíše do stran má značit holku.

Kvalita pleti

Zhoršila se vám během těhotenství pleť, takže vypadáte se všemi těmi pupínky zase jako puberťačka? Pak prý nosíte v bříšku holčičku, jež vám krade krásu. Naopak nastávající maminky, které jen září, se podle pověr mohou těšit na kluka.

Prstýnkový test

Jste vdaná? Pak podle jedné z babských rad můžete prstýnek sundat, přivázat na šňůrku či nit a podržet zavěšený nad svým bříškem. Pokud se prstýnek začne pohybovat v kruzích, měla byste čekat chlapečka. Pokud dopředu a dozadu, pak holku.

Čtení z dlaně

Nebojte, nemusíte hned k jasnovidce. Pokud se podíváte na své dlaně a zjistíte, že jsou suché a rozpraskané, pak prý podle některých babských rad čekáte kluka. Jestliže máte dlaně jemné a růžové, čekáte holčičku.

Velikost prsou

Žádná žena nemá od přírody zcela stejně velká prsa. V těhotenství pak ňadra ještě ztěžknou a zvětší svůj objem. Pokud podle babských rad cítíte větší váhu v levém prsu, bude to kluk, pokud v pravém, můžete se prý těšit na holku.

Ať už babským radám věříte nebo ne, pravdou je, že žádná nebyla vědecky prokázána. Jak to, že někdy opravdu vycházejí? Jestli to nebude tím, že existuje 50% šance na úspěch…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat