6 maličkostí, které s příchodem dítěte nebudou jako dřív

Slýcháme to ze všech stran. Jen co nám do života vstoupí děti, už nikdy nebude náš vztah s partnerem/partnerkou stejný jako dřív, sex bude jiný, o spánku si budeme moci nechat zdát, bezstarostnost skončí… Ale nejen „velké věci“ se v našem životě změní!

Miminko ovlivní i spoustu maličkostí, které by nás na první pohled nemusely tak docela napadnout.

Ponocování

Zatímco před tím, než nám děti vstoupily do života, jsme si pod slovem „ponocování“ představovali večery s kamarádkami/kamarády, jež se protáhly do brzkých ranních hodin, dnes jsme šťastní, když vydržíme do jedenácti. A to většinou jen proto, abychom stihli uklidit všechny ty hračky a uvedli domácnost do aspoň trochu přijatelného stavu.

Přátelé

A když už jsme zmínili přátele – dřív jsme se s nimi scházeli, abychom vyrazili na večeři, na party, zkrátka za zábavou. Dnes jim voláme a opatrně se vyptáváme, jestli by měli čas pohlídat naše ratolesti, abychom si mohli zaskočit ke kadeřnici nebo s partnerem/partnerkou aspoň jednou za rok vyrazit na romantickou večeři.

Facebook

Naše facebooková zeď byla dříve plná bláznivých fotek z večírků, obrázků z dobrodružných dovolených, sdílených článků o politice, debat o sociálních či gender tématech… Dnes? Fotku či status, které by se netýkaly našich dětí, aby pohledal.

Znechucení

Zatímco před narozením dětí jste se štítili sáhnout na cokoli, co nebylo právě vydezinfikováno, dnes už něco jako bakterie a viry prakticky neřešíte. Po všem tom přebalování, střevních virózách vašich dětí či příšernostech, v nichž se vyválely a které jste následně museli čistit, vás znechutí máloco. Zkrátka jste nějak otupěli.

Úklid

Naleštěná podlaha, na poličkách ani zrnko prachu, nádobí vždy umyté a nikde žádné špinavé prádlo. Kde jsou ty časy! Zatímco dříve jste si nedovedli představit, že by k vám někdo přišel a nezul si boty už na chodbě před bytem, dnes přemýšlíte, jestli máte zbytky sil vyplýtvat na domytí té hory nádobí po večeři nebo na vysání koberců s vrstvou drobečků.

Restaurace

Dříve zněla otázka: "Kde nejlépe vaří?“ Dneska zní spíš: „Kde na nás nebudou koukat jako na vrahy, že máme s sebou malé dítě?“ Protože i když se vaše ratolest chová jako podle učebnice etikety, stejně se najdou někteří škarohlídové, kteří mají pocit, že děti do restaurace nepatří.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat