Prvorozený, prostřední, nejmladší. Pořadí narození nás ovlivní

Říkáte si někdy, jak je možné, že jste si se svými sourozenci povahově tak málo podobní? Možná za to nemohou jen geny, ale také pořadí vašeho narození!

Jací jste, pokud jste na svět přišli jako…

…prvorozené dítě?

Podle některých vědců jsou prvorozené děti ambiciózní a snaží se získat zpět ztracenou pozornost svých rodičů, o niž přišly, když se jim narodil mladší sourozenec či sourozenci. Nedělají to však prostřednictvím hlasitého křiku, ale snahou o co nejlepší chování a dosahování dobrých výsledků. To aby opět mohly být středem pozornosti. Tak jako tomu bylo, než jim do života vstoupil bráška či sestřička.

V dospělosti jsou pak prvorození často úspěšní lidé, nebojí se ani odpovědných funkcí, dokáží motivovat a vést své kolegy a podřízené. Na druhou stranu mají často velmi vysoké nároky (nejen na ostatní, ale především sami na sebe) a jsou puntičkáři, což jim může zkomplikovat život. Nemají rádi příliš radikální změny.

…prostřední dítě?

Dítě, které má starší i mladší sourozence, se velmi rychle naučí, co znamená dělat kompromisy, a také se u nich vyvine silný smysl pro spravedlnost a fair play. Musejí se umět vypořádat s úspěchy svého staršího a nároky mladšího sourozence, což může občas způsobit, že se cítí tak trochu „odstrčení“. Ale na druhou stranu dokáží velmi rychle navazovat nová přátelství a jsou společenští.

Ostatně společenskost jim vydrží po celý život, navíc jejich okolí ví, že se na ně může spolehnout a se vším se jim svěřit. Aby prostřední děti „přežily“ v rodině, naučily se skvěle odhadnout lidi i situace, což z nich činí v dospělosti dokonalé „vyjednavače“ se smyslem pro takt a rovnováhu. I to jim často pomáhá k výrazným kariérním úspěchům.

…nejmladší dítě?

Říká se, že na nejmladší děti jsou rodiče nejméně přísní. A potvrzují to i vědci. Jaký to má na dítě dopad? Užívá si větší bezstarostnosti než jeho sourozenci a občas také porušují pravidla (i proto, že jim to snáz projde). Zatímco některé děti se snaží upoutat pozornost rodičů právě oním „rebelstvím“, jiné nejmladší děti přejímají strategii svého nejstaršího sourozence a snaží se být odpovědnější a úspěšnější

Díky své přirozené bezstarostnosti mají v dospělosti přirozené kouzlo, kterým si každého podmaní, nebojí se riskovat (dokonce i když jde o práci či peníze). Na rozdíl od prostředních dětí, které své okolí ohromí svou společenskostí a spolehlivostí, nejmladší děti i v dospělosti platí za nejlepší baviče.

…jedináček?

Říká se, že jedináčci jsou sobečtí, protože nejsou zvyklí se dělit, ale ukazuje se, že se jedná spíš o mýtus. Možná si nejsou vždy jistí ve společnosti ostatních dětí, ale to může být způsobeno spíš tím, že oproti nim bývají vyspělejší. Jsou odmalička velmi kreativní a nápadití.

V dospělosti jsou na tom obdobně jako prvorození – dokáží ostatní inspirovat a vést a často zastávají vysoké funkce. Potrpí si na dokonalost a za všech okolností se snaží chovat zodpovědně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat