Zábava pro děti v deštivém počasí

Víkend se blíží, a tak spousta rodičů přemýšlí, čím ho svým dětem co nejvíce zpříjemnit. Koupání, výlety, dobrodružství v přírodě nebo na zahradě… Jenže co když se proti vám spikne počasí?

Většina rodičů se nejspíš shodne, že mít doma unuděné dítě (zvláště, když potřebujete dělat něco jiného, než se plně věnovat jen a jen jemu), není vůbec jednoduchá situace. V první chvíli dítko posadíme (v závislosti na věku, samozřejmě) před televizi, jenže ani to nefunguje věčně. Případně bychom rádi, aby náš potomek strávil pvíkend i jinak než u obrazovky. Jak ho spolehlivě zabavit?

Zkuste pro něj připravit některou z následujících her! Úspěch zaručen (a co víc, brzy se k hraní přidáte i vy – práci a povinnostem navzdory).

Desková klasika

Začněme klasikou – ano, deskovými hrami. Nemyslete si, že takové obyčejné „člověče“ je už v dnešní době překonané. Kdepak! Bavilo generace dětí před námi, bude bavit i vaše potomky. V současnosti nicméně najdete na trhu bezpočet jiných her, které budou děti milovat. Vybírat můžete podle jejich věku, ale i zájmů. A mezi námi, některé vědomostní hry (ale i obyčejné pexeso či kvarteto) jsou takovým nenápadným způsobem, jak své děti vzdělávat hrou i o víkendech, kdy nechtějí o škole ani slyšet.

Domácí bojovka

Bojovky nemusejí být vyhrazeny jen pro tábory nebo hraní venku. Kdepak! S úspěchem můžete svým dětem připravit takovou hru i v teple domova. Nechte je plnit nejrůznější úkoly, které je přivedou až k „pokladu“. Zatímco venku by nejspíš testovaly hlavně své fyzické dovednosti, doma je nechte zapojit především mozečky. Výhodou je, že příprava takové bojovky spolehlivě zabaví i vás. A nikdy není od věci připomenout si, jak úžasné je být dítětem.

Malí špioni

Víte, jak ve špionážních či podobných filmech chrání nějakou cennost jakési laserové bludiště, které musí hlavní hrdina (či hlavní záporák) překonat, aby se mu podařilo poklad ukořistit, aniž by se dotkl laserového paprsku? Připravte podobnou zábavu i vašemu dítěti! Nebojte, nepotřebujete laser. Prostě vezměte obyčejnou vlnu, kterou cikcak různě napnete třeba v chodbě (pomoci si můžete lepicí páskou – jen volte takovou, která se dá snadno odlepit například od nábytku či stěn). Na jednu stranu místnosti postavte dítko, na druhou umístěte odměnu. Můžete závodit v tom, kdo překoná bludiště rychleji, aniž by se dotkl vlny.

Stará dobrá modelína

A další klasika našeho dětství – obyčejná modelína zabaví děti klidně i na dlouhé hodiny! Navíc dnes už se prodává poněkud „sofistikovanější“ plastelína, než jakou jsme znávali my. Nemusíte se bát, že ji budete mít všude po bytě a z nábytku už ji nikdy nedostanete, řada z nich se také po pár minutách používání nepromění v odporně šedivou hmotu, která rozhodně ke hře nevybízí. A tak si s ní děti budou hrát celé odpoledne.

Něco dobrého

Pamatujte, jak se vaše dítko zabavilo, když jste spolu před Vánocemi pekli perníčky? Pak se do nějakého „pečicího projektu“ pusťte i v létě! Kdo říká, že nemůžete v červenci či srpnu oprášit vykrajovátka! Namísto perníčků můžete zkusit třeba nejrůznější sušenky, vaše děti jistě zabaví i pečení muffinů, které pak mohou ještě ozdobit. Sice se u pečení nezabaví samy a nemůžete je nechat bez dozoru, ale rozhodně nebudete mít doma znuděné a otrávené potomky (a budete se moci odměnit něčím dobrým na zub).

Měkká pevnost

Děti milují nejrůznější domečky, schovávačky, pevnosti… A tak v sobě přemozte milovníka pořádku a půjčte jim deky, prostěradla apod. a k „volnému užití“ jim poskytněte gauč, židle, křesla… Zkrátka nechte své potomky, aby si postavili pevnost podle svých představ. Spokojeně si v ní budou bydlet celý den. A možná do ní dovolí nahlédnout i vám. (Varování: Počítejte s tím, že úklid bude zase na vás.). 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat