S dítětem v restauraci. Tipy, jak ho zabavit

Dítě pokřikující a pobíhající v restauraci dokáže otrávit spoustu lidí. I těch, které děti sami mají. Navíc ne vždy je bezpečné, pokud dítko pobíhá mezi židlemi – všude okolo je horké jídlo a také ostré předměty, o něž si může ublížit. Ovšem vůbec to neznamená, že by děti do restaurací nepatřily! Naopak. Jen se vyplatí se na takovou situaci připravit.

Nebudeme si nic nalhávat – mnohdy je složité udržet na uzdě i sebevychovanější dítě. Zvláště když se nudí, zatímco čeká na jídlo nebo až všichni ostatní dojedí. Co nejen v takových chvílích dělat a jak zajistit, že bude návštěva restaurace probíhat v naprosté pohodě ke spokojenosti dětí, té vaší, ostatních hostů i personálu?

Není restaurace jako restaurace

Máte-li doma batole, nejspíš není úplně strategické vyrazit s ním na obhlídku sushi restaurace nebo nějakého extrémně luxusního podniku, kde na vás budou koukat jako na zjevení, když se jich zeptáte, zda nemají vysokou dětskou židličku. Na druhou stranu to neznamená, že musíte skončit v nějakém fastfoodovém řetězci (ostatně to byste s dětmi ani neměli). Přesto se zkuste na výběr restaurace zaměřit. Některé na svých stránkách rovnou hlásají, že jsou u nich děti vítány. Zkrátka vyberte podnik, kam se vejdete i s kočárkem a kde mají dětské židle. A kde je i podle zařízení jasné, že vylije-li vaše dítko džus, nebude to žádná katastrofa.

Žádné pozdní večeře

Ačkoli je návštěva restaurace pro děti vždy zajímavá událost, nevyplatí se spoléhat na to, že budou samým vzrušením dobře naladěné. Zvláště když zarezervujete stůl třeba na osmou, kdy už jsou obvykle v posteli. Dobu večeře zkrátka přizpůsobte svým potomkům, i kdyby to mělo znamenat, že i vy budete jednou večeřet před šestou.

Co bude dobrého

I samotný výběr jídla může být tak trochu alchymie. A tak se vyhněte případným nesnázím a nastudujte menu dopředu, Ujistěte se, že restaurace nabízí alespoň dvě jídla, které má váš potomek rád. Z nich pak na místě nechte dítko vybrat. Žádné zdlouhavé rozhodování a debaty. Mimochodem, snažte se vyhnout jídlům typu kuřecí krokety s hranolky. Restaurace by v dnešní době měly mít o dětských jídlech přece jen o něco lepší představy…

Zábava v batůžku

Nerozpakujte se zabalit do restaurace pro své děti knížku, pastelky a blok nebo třeba nějakou deskovou hru! Zkrátíte si tak čekání na jídlo a vyhnete se nebezpečí v podobě unuděného dítka. Mimochodem, snažte se vyhnout hrám na mobilu – jistě, mohou posloužit jako taková poslední záchrana, ale obecně se snažte dítě naučit, že k jídlu se prostě nenosí (a sami jděte příkladem).

Žádné prodlevy

Jen co dosednete, objednejte nějakou maličkost, která se nemusí vařit a kterou by vaše dítě při čekání na hlavní chod mohlo „uzobávat“. Snažte se také po skončení večeře co nejdřív zaplatit. Většina malých dětí nemá příliš pochopení pro nás dospělé, co si i po jídle chtějí v klidu posedět a popovídat.

Nenechte se odradit

Že se první návštěva restaurace zrovna nepovedla? Neházejte flintu do žita! Pro dítě i pro vás to byla nová situace. Však to příště bude lepší. Ano, i chování v restauracích lze zkrátka nacvičit! Příště to bude lepší a lepší!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat