Čas jen pro sebe. Co dělat, pokud vám stále chybí

Maminky jsou zkrátka zaneprázdněné. 24 hodin k zajištění domácnosti je prostě málo! A kde je čas na sebe sama? Uvolněte se, prosím, a vyčleňte si prostor jen a jen pro sebe. Jde to!

Čas je po zdraví to nejvzácnější, co máme. A proto je třeba zacházet s ním velmi obezřetně. Že ještě nemáte seznam, který by vám jej šetřil? Stáhněte si aplikaci, nebo použijte staré dobré pero. Sepište si, co a kdy je nutné zařídit. Díky této organizaci se nestane, že by vás něco nemile překvapilo a dostalo do stresu. Navíc je hned jasnější, kolik času zbývá na zábavu, relaxaci a ostatní věci – nákup z toho všeho vynechte.

Nakupujte přes internet

Zvažte, co lze objednat on-line. Tato služba je dnes už ve větších městech k dispozici. A je výhodná po všech stránkách. 20 minut cesty do obchodu, samotný nákup, 20 minut cesty zpět. Když to za vás zařídí někdo jiný, máte minimálně hodinu času k dobru.

Přenechte část svých povinností jiným

Kdykoli je to možné, přenechte své úkoly jiným. Děti mohou pomoci s nádobím, partner vynese koš, kamarádka pohlídá dítě, zatímco si vyřídíte pracovní nezbytnosti. Všechno jde, jen když se chce. Hlavně se vyhněte syndromu nepostradatelnosti a víc se uvolněte. Mnoho žen si myslí, že svoje úkoly zvládnou dokonale jen ony samy – a musejí je udělat. Často však platí, že některé věci po nich nikdo nevyžaduje. V podstatě si je dotyčné přiřazují (ne)dobrovolně. Nebuďte jako ony!

Opravdu je to nutné?

„Taky jsem si říkala, že díky brigádě vydělám víc peněz pro rodinu. Jenže jsem začala být unavená, vystresovaná a nepoužitelná. A proč vlastně? Že jsme si mohli koupit věci, které jsme ani nepotřebovali? Permanentku do zoo jsme ani nevyužili,“ krčí rameny třicetiletá Kamila, která si dle svých slov „naložila“ víc, než musela. „Manžel to po mně nechtěl, děti to po mně nechtěly. Věřím, že tahle honba za něčím je takový ženský syndrom,“ dodává Kamila.

Nenechte se rozptylovat!

Taky vám večer nezbývá prostor pro delší koupel nebo oblíbenou knížku? Tak to bude asi proto, že přes den kontrolujete sociální sítě, které vás obírají o čas. Pak své úkoly logicky nemůžete zpracovat rychleji. Proto ať v práci nebo doma, určitý časový úsek dne vyhraďte povinnostem – a mobil nebo počítač si držte daleko od těla. A co teď, když jste našli několik způsobů, jak mít čas jen a jen pro sebe?

Emocionální blahobyt jako součást života

Tvořte, buďte kreativní, malujte, nakupujte, choďte na jógu, objednejte se na masáž, sledujte filmy a vůbec soustřeďte se jen na věci, které vám dělají dobře na těle i na duši. Je to důležité už jen proto, že i máma je jenom člověk. Pokud je v pohodě ona sama, odráží se to na chodu celé rodiny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat