Péče o dětské vlásky má svá pravidla. Znáte je?

18.08.2017 | Děti a rodina

Citlivá a jemná pokožka dětí vyžaduje speciální péči. A nejinak je tomu i v případě vlásků našich nejmenších. Víte, jak jim dopřát vše, co potřebují?

Tak jako bychom neměli při koupání používat u nejmenších dětí produkty určené k mytí dospělých, platí stejná pravidla i při péči o dětské vlásky. Co je potřeba dodržovat?

Kvalita versus kvantita


Vlásky našich nejmenších potřebují speciální péči. Dopřejte jim ji díky šamponu Toník od společnosti Nobilis Tilia!

Zatímco naše pleť a vlasy vydrží ledacos (a že by naše lokny mohly vyprávět, co všechno při jejich úpravě používáme), u malých dětí je třeba být opatrný. Dětská pokožka je velmi náchylná k podráždění a vysychání, a tak může při nevhodné péči reagovat nepříjemnou alergickou reakcí či jinými kožními problémy.

Také vlásky miminek a batolat se od těch dospěláckých výrazně liší. Mají jemnější strukturu, nemastí se (tedy s výjimkou prvních několika dní poporodu) a jsou velmi křehké. I proto je tak důležité vsadit při jejich mytí na speciální, skutečně kvalitní šampon.

Vlásky svým nejmenším myjte přibližně jednou týdně. Používejte při tom pouze kvalitní šampon určený pro miminka, který bude obsahovat co nejméně chemie (parabeny, barviva, parfémy...), vlásky ani pokožku hlavy zbytečně nevysuší a nepodráždí.

Když pomáhá Toník

Všechna kritéria ideálního šamponu pro nejmenší splňuje dětský šampon s medem a heřmánkem Toník od společnosti Nobilis Tilia. Vyživuje vlasovou pokožku, usnadňuje rozčesávání a především – neštípe v očičkách! Díky zinku šampon zklidňuje vlasovou pokožku a uleví od mnoha problémů, jako je třeba podráždění. Právě šampon Toník dostalo možnost vyzkoušet v rámci našeho testování 30 testerek a jejich ratolestí. Jak se Toník osvědčil?


Dětský šampon s medem a heřmánkem Toník udělal radost nejen našim testerkám, ale především jejich dětem.

S Toníkem jsme velmi spokojeni. Je senzační. Krásně voní, neštípe do očíček, což je velká výhoda. Hned je koupání příjemnější. Bohatá pěna a krásně se vymývá. Myslím, že i pokožka hlavy začíná být lepší. Doporučuji,“ zhodnotila testerka Věra.Tichá.

Šampon Toník jsem testovala se svými syny  staršímu jsou 4 roky a mladšímu 10 měsíců. U obou jsem ocenila hlavně to, že šampon neštípal do očí, což je u malých dětí vlastnost k nezaplacení. Mile nás také překvapila příjemná vůně a bohatost pěny. Oba dva synové trpí od narození silným atopickým ekzémem a většina kosmetiky není pro ně vhodná. Proto jsem byla zvědavá jak zareagují na Toníka. I z tohoto hlediska ho mohu jen a jen doporučit. Neobjevila se žádná nová ložiska ekzému a ta stávající na pokožce hlavy začala blednout,“ pochvalovala si testerka Vasti1.

Dětem se moc líbí obal s pejskem. Jinak moc příjemně voní a stačí ho opravdu malinko, hodně totiž pění. Vlásky jsou po něm jemné, při rozčesávání to netahá. Určitě budeme zkoušet dál a pořídíme i další věci od této značky,“ přidala se LucinkaLuca.

Jsem nadšená z příjemné vůně, která se po otevření rozprostře po koupelně. Vydrží i hezky vonět po koupání. Konzistence je tak akorát. Vlásky jsou po šamponu jemné a jak už jsem psala, tak i krásně provoněné. Poslední stroupky, které malému držely se uvolnily již po prvním umytí. A vzhledem k tomu, že máme prcka světlovlasého, oceňuji kladně i obsah heřmánku. Vyzkoušela jsem ho i na sobě a vřele doporučuji,“ napsala testerka K.tosovska.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat