Způsoby, jak se stát příkladem pro vlastní děti

Pokud jde o výuku dětí, příklady jsou rozhodující. Každý rodič totiž má povinnost učit své dítě, jak se stát laskavým a soběstačným člověkem. Zde jsou tři věci, které pro dobro všech můžete udělat i vy!

Rodičovství je někdy pěkná dřina. Zvlášť když doma nemáte jen jednu radost z vlastní krve, ale třeba hned tři nebo čtyři. Víte, jak zajistit, aby se všem dostalo správného vykročení do života? S těmito třemi věcmi by se každé dítě mělo ze strany rodičů setkávat co možná nejčastěji!

Nepřestávejte se vzdělávat

„Né, mě se dneska nechcééé. Já a číst? Nikdy! Vždyť víš, že nesnáším knížky, zlato!“ Pokud k výchově dětí přistupujete nějak podobně, vezmou si špatný příklad. Dospělák by se neměl přestat vzdělávat, nebo aspoň zajímat o to, jak rozšiřovat své myšlenky a intelektuálně se rozvíjet – byť třeba přes křížovky. Učení se novým věcem udržuje mysl bystrou a mrštnou a působí proti předčasnému stárnutí mozku.

Jakmile vaše dítě pochopí, že vzdělávání je celoživotní zkušenost a zároveň důležitý proces, který ani vy v pozici rodiče neodmítáte, bude více zvídavé a lačné po informacích. Vše, co musíte udělat, je věnovat nějaký čas novým dovednostem (může se jednat o hobby, kroužek, kurzy apod.) a být tak pro své děti vzorem.

Mějte vlastní značku – sami sebe

Dalším způsobem, jak můžete pomoci vašemu dítěti realizovat svůj neomezený potenciál, je provozovat vlastní podnikání nebo osobní značku, jméno či dobrou pověst v oboru. V případě, že je rodič úspěšný, je pro dítě lépe vstřebatelné a pochopitelné, že může dělat cokoli a kdykoli, když je odhodlané a pilné. Skvělý základ do života!

Cestujte

Nikdo neříká, že je nutné jezdit do Venezuely, prozkoumávat pralesy, vodopády, divočinu i nezalidněné kouty Norska (i když by to bylo fajn), nicméně tvrdí se, že cestování poskytuje určitou míru vzdělávání. Člověk totiž vystupuje ze své komfortní zóny, učí se fungovat a prosperovat v neznámém prostředí, poznává krajinu i jazyky. Povinností rodiče je proto ukazovat svým dětem svět, klidně i s batohem na zádech. Hlavní je nesedět doma u tabletů a počítačů!

Vezměte potomka ven, povídejte si o přírodě či zvyklostech národů. A hlavně, udělejte si na své dítě čas. Právě čas je totiž to nejcennější, co jim v dnešní hektické době můžete dát.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat