Sklenička červeného vína týdně zvyšuje u ženy šanci na početí

Konzumace alkoholu je většinou zmiňována jako problém při snaze počít dítě. Nadměrné pití etanolu totiž snižuje plodnost mužů i žen. Ale u těch to neplatí v případě červeného vína a střídmé míry jeho konzumace. Podle vědců ze státu Washington totiž ženy, které vypijí skleničku červeného vína týdně, mají vyšší šanci počít dítě.

Odborníci na plodnost z Washington University zjistili, že pravidelné pití červeného vína podporuje zrání vajíček a ženy konzumující červené víno pravidelně mají více zralých vajíček ve vaječnících.

Zajímavé je také to, že tento vztah souvisí jen s červeným vínem a nikoli s bílým, pivem či tvrdým alkoholem.

„Je zajímavé, že malé množství červeného vína může pozitivně souviset s rezervou vaječníků. Nicméně si musíme uvědomit, že vliv alkoholu na vyvíjející se plod je zhoubný a může vést k těžkým vývojovým vadám,“ uvedl profesor Adam Balen z Britské společnosti pro plodnost, který se ke studii vyjádřil v rozhovoru pro deník The Telegraph.

Pivo jako nepřítel spermií?

A jak jsou na tom s plodností v souvislosti s alkoholem naši partneři? Dánští specialisté na plodnost mužů, která v západní společnosti v posledních letech klesá, dokonce tvrdí, že to, co je považováno za bezpečné množství alkoholu, může škodit spermiím.

Podle jejich výzkumů totiž už čtyři velká piva týdně zhorší kvalitu spermatu. Vyjádřeno v čistém alkoholu to znamená více než 7,5 mililitru etanolu konzumovaného týdně. A čím více samozřejmě muži pijí, tím je negativní vliv alkoholu na produkci spermií vyšší.

Pravidelná konzumace většího množství alkoholu negativně ovlivňuje pohlavní hormony v těle mužů a zdraví jejich spermií… Čím více muž pije, tím méně spermií tvoří a tím jsou tyto spermie méně kvalitní,“ tvrdí dánští vědci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat