Když kojení miminku nestačí, aneb zavádíme první náhradní mléčnou výživu

04.12.2017 | Děti a rodina

Všechny maminky dobře vědí, že mateřské mléko je geniální dílo přírody, ne každá máma však může svému drobečkovi kojením dopřát vše potřebné. Že je všechno v pořádku, poznáte podle toho, že vaše miminko prospívá. Existuje však několik varovných signálů, které vás upozorní na to, že vašemu miminku kojení nestačí. Zbystřit byste měla například tehdy, když má vaše děťátko za celý den méně než 6 až 8 mokrých plen. Podezřelá je i nadměrná ospalost miminka. O lecčems vypovídá i malé množství stolice hnědé až hnědozelené barvy.

Řešení tohoto nedostatku může být velmi jednoduché – častější kojení. Intervaly by neměly být delší než 4 hodiny a prsy by se měly během jednoho kojení prostřídat. Především ale nezapomínejte na psychickou pohodu – nevystresovaná maminka je pro miminko to nejdůležitější!

I přes dodržení všech rad se může stát, že miminko neprospívá. V tu chvíli se doporučuje zavedení umělé mléčné výživy. Můžete zvolit například mléko z prémiové řady umělé mléčné výživy Sunar premium, se kterým si můžete být jistá, že dáváte svému miminku to nejlepší.

Při výběru umělého mléka, byste měla znát jeho kategorie. Mléka pro novorozence jsou označena číslem 1, pro děti ve věku 6 až 12 měsíců jsou mléka označena číslem 2, batolecí mléka s číslem 3 a 4 pijí děti ve věku 12 až 36 měsíců.

Začátky krmení z lahvičky jsou někdy komplikované, což vás jako maminku může potrápit i po dobu několika týdnů. Pokud se dětem snažíte dát mléko, které je chutí vzdálené od toho mateřského, je na problém zaděláno. Proto se vyplatí zvolit takovou umělou výživu, ve které je přítomen mléčný tuk, jako například v Sunaru premium, který je navíc obohacen i o další vitaminy a důležité látky, přispívající k zdravému růstu a vývoji miminka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat