Zvyšte své šance na otěhotnění. Cvičte méně, spěte více

Toužíte po miminku, ale vaše plodnost nějak stávkuje? Možná je to proto, že pijete moc sodovky, dřete se ve fitku a „flákáte“ ústní hygienu. Viníkem ale může být i váš partner, který sleduje televizi celé hodiny!

Některé ženy otěhotní bez námahy, jiné se o to snaží týdny, měsíce, nebo dokonce roky. Nespravedlnost? Možná. Nebo spíše geny.

„Příčina problémového početí je stále z velké části tajemstvím. Máme jisté náznakové faktory, třeba genetické dispozice získané po matce nebo pravidelnost měsíčních cyklů, ovšem ani ty nám příliš neřeknou. Všechno je to přísně individuální záležitost,“ připouští americká gynekoložka Sarah L. Berga.

I váš těhotenský test se opět ukázal jako negativní? Neztrácejte naději. Tyto změny životního stylu mohou vaše šance na graviditu zvýšit!

Přestaňte pít limonádu. Obyčejnou i dietní

Zanevřít byste měla na sycené limonády, ze kterých pro vás nic dobrého nekouká. Americký průzkum z roku 2012, na němž se podílela uznávaná lékařka a specialistka reprodukční medicíny Lauren Wise, prokázal, že ženy, které denně pijí dvě deci jakéhokoli typu limonády, mají sníženou plodnost o 16 %. Dopřejte si tedy raději vodu, popřípadě bylinkové čaje, ty vaše mateřské ambice sabotovat nebudou!

Nepodceňujte kvalitní spánek

Vždycky jste doporučení ohledně osmi prospaných hodin brala s velkou rezervou? Je nejvyšší čas začít ho striktně dodržovat. Američtí lékaři, kteří v rámci svého výzkumu zkoumali úspěšnost umělého oplodnění, došli k názoru, že nejlepších výsledků dosahují dámy, jež pravidelně tráví v peřinách osm až devět hodin. Takže dnes „na kutě“ o něco dřív…

Soustřeďte se na zubní hygienu

Co mají společného zuby s miminkem? Podle australských výzkumníků skoro všechno. Závěry jejich studie provedené v roce 2011 naznačují, že špatná kondice chrupu může prodlužovat dobu potřebnou k početí o celé tři měsíce. Máte k dispozici pořádnou zásobu zubních nití, mezizubních kartáčků, ústních vod a kvalitních past?

Cvičte, ale ne zas moc

Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? I tohle je možný důvod, proč ještě nekupujete kočárek. Zmíněná lékařka Lauren Wise tvrdí, že ženy, které se věnují náročné fyzické aktivitě pět hodin týdně, mají o 42 % nižší šance na početí, v porovnání s těmi, které pěstují „lehčí“ sporty, jako je chůze či jóga. Zkuste trochu zvolnit, možná příští měsíc budete menstruaci vyhlížet marně. Za pokus to stojí, nebo snad ne?!

Vypněte partnerovi televizi. Hned!

Pokud ten váš pořád kouká na televizní obrazovku, učiňte tomu přítrž. Ze studie provedené Harvardovou univerzitou vyplývá, že muži sledující „bednu“ 20 hodin týdně, mají snížený počet kvalitních spermií téměř o polovinu. Takže konec lenošení? No chtělo by to…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat