Nápady na odpoledne s dětmi. Odlepte je od televize

Víkendy jsou si v mnoha rodinách podobné. Rodiče uklízejí a dodělávají resty, jež jim zbyly přes týden, a děti jsou přilepené k televizi, počítači nebo svému mobilnímu telefonu. A to je škoda. Zkuste jednou za čas změnu a podnikněte se svými ratolestmi nějaké dobrodružství!

Nebojte, nebudete muset ani rozbít prasátko s rodinnými úsporami, ani cestovat do dalekých krajů! Jaké máte kromě procházek a výletů možnosti?

Společné tvoření

Také jste v obchodech kolikrát zahlédli nejrůznější sady pro tvoření s dětmi, ale nikdy jste jim nevěnovali příliš pozornosti? Pak to příště napravte. Nejrůznější aktivity, při kterých zapojíte nekonečnou dětskou kreativitu (a ostatně i svou), spolehlivě zabaví celou rodinu na celé odpoledne.

Vaříme a pečeme

Tak trochu jiné tvoření je společná příprava jídla. Děti vaření a pečení baví – a co víc, i když tuhle činnost neřadíte mezi své oblíbené, bude najednou bavit i vás. Jistě, nejspíš vás pak čeká úklid celé kuchyně, ale ruku na srdce, za tu zábavu a společné chvíle to stojí!

Výlet do muzea nebo knihovny

Kdy jste naposledy byli v muzeu, na výstavě nebo v knihovně? Spousta těchto institucí pořádá o víkendech odpoledne pro rodiny s dětmi. Ostatně spousta expozic už je interaktivních, což znamená, že si během návštěvy užijete i spoustu zábavy s nejrůznějšími exponáty.

Bojovka na zahradě

Pamatujte, kolik legrace jste si jako malí na táboře či škole v přírodě užili během bojovek? Tak dětem nechte nahlédnout do svého dětství a nějakou jim připravte u vás doma (ano, jde to i v bytě), na zahradě nebo v nedalekém parku (za předpokladu, že pak fáborky apod. zase uklidíte). Uvidíte, kolik zábavy si vaše děti během řešení nejrůznějších úkolů na cestě za pokladem užijí!

Pevnost v obýváku

Další ze zábav našeho dětství, které už dnes naši potomci příliš neznají. Stavění pevností z dek a nábytku v obýváku! Takový malý vlastní svět za zástěnou z povlečení a plédů je přesně to, co děti občas potřebují. A třeba vás nechají do své pevnosti také nahlédnout! Můžete pak společné chvilky využít k povídání při šálku horkého kakaa (pozor na koberec). Děti si na mobil ani nevzpomenou!

Lovy s dalekohledem

Máte v blízkosti svého bydliště kousek přírody? Skvělé. Sbalte děti a dalekohled a vydejte se na „lov“. Pozorujte ptáky, kteří se skrývají v korunách stromů, možná se dočkáte i nějakého toho zvířátka (záleží na tom, kam a v jakou denní hodinu se ven vydáte). Nemyslete, že pozorování přírody děti nebude bavit!

Dobrodružství pod hvězdami

A když už jsme u pozorování přírody – přichystejte dětem noční dobrodružství. Po západu slunce, za předpokladu, že je venku jasno, vyrazte pozorovat hvězdy (budete muset za město, aby vás nerušilo osvětlení). Ukazujte si souhvězdí a vyprávějte si k nim příběhy. Děti budou uchvácené. Navíc budou mít pocit, že dělají něco výjimečného uprostřed noci, kdy mají vlastně spát (i když bude třeba okolo desáté).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat