Je na čase pořídit si další dítě? Takhle to poznáte

Přemýšlíte, že byste své dcerce či svému synkovi pořídili nějakého toho sourozence, ale nejste si tak docela jistí, že jste připravení na další dítě? Poradíme vám, jak poznat, že už nastal „ten pravý čas“. Je to jednodušší, než si myslíte!

Souhlasíte s většinou následujících výroků? Pak se klidně pusťte do „práce“ na dalším miminku.

Kdy vidíte miminko, nejste k udržení

Kamarádka porodila a vy už spěcháte do porodnice, abyste viděla miminko, nikdy nevynecháte příležitost si nějaké to dítko pochovat a i na cizí mimča v obchodním centru se usmíváte a nejraději byste je vytáhli z kočárku a pomazlili. Prostě vaše obsese miminky tak nějak naznačuje, že byste chtěli nějaké vlastní…

Máte okolo sebe zázemí, které je připraveno pomáhat

Vaši rodiče patří mezi „hlídací babičky a dědečky“, máte kamarádku, které v krizové situaci zavoláte a která vždycky přijede pohlídat, když je třeba, nejste sami na starost o domácnost, máte vždy v záloze rameno, na kterém se vypláčete, když už je na vás až moc stresu… Tihle lidé jsou důležití i při jednom dítěti, natož při dvou nebo třech.

Máte dostatečné příjmy

Není třeba si nic nalhávat. Děti jsou dnes poměrně drahá záležitost. A i když by vaše rozhodnutí, zda si pořídit další, nemělo být primárně otázkou financí, není vůbec od věci zvážit, zda si další miminko můžete dovolit. Většinou dokážete najít nějaké ty rezervy v rozpočtu, jež náklady na plenky, dupačky či dětskou výživu pokryjí, nicméně se vyplatí o těchto rezervách vědět dopředu.

Těhotenská kila mi vůbec nevadí

A teď něco jen pro ženy. Trvalo vám dva roky, než jste zase oblékla své oblíbení džíny, a tak vás představa, že byste zase nabírala těhotenská kila, vůbec netěšila? Pokud už vás ale jakékoli obavy týkající se změn, kterými ženské tělo projde v těhotenství, vůbec netrápí, je to dobré znamení.

Nejste jediní, kdo chce dalšího potomka

Pořídit si dítě je v drtivé většině případů rozhodnutí obou partnerů. Nebo by alespoň mělo být. Pokud ale váš partner či partnerka další dítě nechce, nejspíš nemá cenu je do rozšíření rodiny nutit. Starost a péče o miminko leží na obou. A proto by měli také oba partneři rozhodovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat