Komentáře k článku

konatovka 25.04.2018

Není to sice povinnost každého, ale která žena má ráda děti, určitě by si je měla pořídit, i když to někdy není snadné v dnešní době.:-O

Láďa Marek 25.04.2018

Žena je předurčena k mateřství. To ovšem nemusí být výhradně biologické. Není třeba jen rodit děti. Mateřství se dá projevovat i v péči o cizí děti, popř. charitu, nebo v medicíně. Těch možností je mnoho.

Jitule 25.04.2018

Porodit a vychovat dítě není povinnost,ale dar.A ten si každý nezaslouží.

helus 25.04.2018

Myslím,že každá žena pokud může by měla mít děti.

Linda15 25.04.2018

Otázkou je, zda by některé ženy měly býti matkami? Například kuřačky, které se ani v těhotenství nemíní svého zlozvyku vzdát, by si opravdu materstvi měly rozmyslet.

Ven. Linda15 25.04.2018

Máma hulila jak fabrika, všechny nás vychovala a zajistila do života. Nikdy nám nic nechybělo - kdyby každá máma byla jako ona, mohli by si dnešní bio-děti gratulovat. Vždy denně navareno, napecino, co šlo zavarit, tak zavarila - a to chodila do práce a doma měla i staré rodiče a dvůr plný zvířat, králíky, slepice, kachny ... Souhlasím jedině s tím že si kouřením zkrátila život . Je to o člověku - ne,jestli kouřím nebo ne.

Tisinka15 25.04.2018

Naopak bych rekla,ze nekteri lidi by deti vubec mit nemeli:-/

honzik 25.04.2018

lidé co nemají děti o hodně přijdou, ale zase jsou bez starostí

Magda honzik 26.04.2018

Ono každým rozhodnutím v životě o něco přijdeme. A něco získáme. Otázka je, o co kdo stojí. Když někdo nestojí o dětí, tak tím, že je nemá, ze svého pohledu o nic nepřijde (byť někomu, kdo o děti stojí, to může připadat nepochopitelné).

mamka Magda 26.04.2018

mam hodne ditě ted su dost nemocna a ditě mi je oporou pracuje na ldn sanitarka mam ji moc rada a moc ji za vše děkuji

Cherrynka 25.04.2018

Já mám jedno a další neplánuji. Nevím, jestli byh nedávala přednost prvnímu a tak

Míra Cherrynka 25.04.2018

Taky jsem měla strach, že budu mít druhé raději. Ale tak to není. Láska se zdvojnásobila, obě děti miluji stejne. A jsem ráda, že už si spolu i vyhrají. Moje máma je jedináček. A sourozenec ji moc chybí. Mějte se.

Martina Cherrynka 26.04.2018

Možná je to škoda mít jedináčka, taky jsem si říkala, než se narodil druhý syn, jak to zvládnu s péčí, láskou a vše se podařilo. A to jsou kluci od sebe 5 let. Dokonce trochu lituji, že už jsem nechtěla třetí....a to by byl manžel pro. Jenže teď je již pozdě.

lida Cherrynka 26.04.2018

Mám dva syny. Láska se s dětmi většinou násobí. Navíc, v sourozenci získá dítě spojence. Nikdy jsem neřešila, kdo co rozbil, neboť drželi při sobě a pravdy bych se stejně nedopátrala. Získala jsem postupně dva nosiče nákupních tašek, odpadkových košů, dva ovladače na vysavač, sekačku. Opraváře nebo rozbíječe všeho možného. Občas dva kuchaře, myče nádobí a vařiče kávy a nyní mám k dispozici i dva osobní šoféry. Jistě, jednou slíznou smetanu jiný ženský, až mi mé dobře fungující synky odvedou, nicméně jim je odevzdám s radostí a nadějí na další členy rodiny.

Jana lida 26.04.2018

A proč třeba ne tři děti, a jen dvě?

Věra 25.04.2018

Některým ženám by měli zakázat mít děti. Například první žena mého manžela. "Vzorná" matka tří dětí, pokaždé jiný otec - její nejstarší syn je už 6 let u nás (máme s manželem další dvě děti), o druhého se stará jeho otec a třetí dítě je v dětském domově, protože se jeho otec o něj odmítl postarat. Matka neplatí ani minimální předepsané výživné (500 Kč), za což byla skoro 2 roky ve vězení. Dům jí prodali v exekuci a ona po propuštění z vězení bydlí v azylovém domě. Pořídit si dítě je zodpovědnost, kterou dotyčná rozhodně nemá...

Magda 26.04.2018

Někdo si neumí představit život bez dětí, někdo život s nimi. Každý ať se zařídí podle toho, jak to cítí, je to jeho život.

Jura 26.04.2018

Mám ekonomicko pragmatický důvod mít jen dvě děti, chci si je užít a ne sekat desítky hodin přesčasů abych uživil další a tím pádem nebýt s nima. Někdo tu píše že při větším počtu má obavy aby njaké neupřednostňoval to bych taky měl strach

Elizabeta 26.04.2018

Málokdo si uvědomí, že příroda nedala pud rozmnožování živým tvorům a jeho dopad jen tak pro nic za nic. Nemáme přece vymřít, máme se psychicky vyvíjet v souladu se vznikem dalšího života po nás a vracet svému potomstvu, co bylo investováno do nás. Pokud si někdo tímto neprojde nebo neprochází aniž by si to uvědomoval, je jeho život neplnohodnotný a jeho psychika se úplně nedovyvinula. Je ale pravda, že příroda má i právo, že vše nemusí být dokonalé beze zbytku. Tak jako na stromě nemusí vykvést každý pupen, může uschnout jakákoliv větev, nebo spadnout nedozrálý plod, ta je tomu i na "stromě života".Nejhezčí ale je, když tento strom nechřadne, kvete a plodí.

alenab 26.04.2018

povinnost to sice není, ale myslím, že každá žena - pokud nemá zdr. problémy - by dítě měla mít. Pokud nechce, ochuzuje se o mnoho. samozřejmě je to svobodná volba každé ženy.

Steve 26.04.2018

Já myslím, že existují pádné důvody pro i proti na pořízení potomka. Hlavní důvod je ten, že žijeme jenom jednou a plánovaný potomek je to hlavní, co ve svém životě na tomto světě zanecháme, a po nás zbude. Je to náš obraz, náš odkaz, naše genetická stopa, že jsme v životě nežili zbytečně. Další pozitivum je, že dítě je sice obrovská starost a zodpovědnost, ale může přinášet do našeho života každodenní střípky radosti a na stáří máme šanci, že nezůstaneme úplně sami. Bohužel je tu aspekt i ekonomický, že pro průměrnou českou rodinu každé dítě navíc představuje poměrně velkou finanční zátěž a mnohé odříkání. Životní komfort všech členů rodiny je téměř vždy zákonitě nižší, než u single páru nebo u vysoce příjmové rodiny. Jinými slovy je snadné mít více potomků, když je člověk bohatý, má na kontě milióny a může si kdykoliv zaplatit nějakou paní na výpomoc, než ten, kdo musí bouchat přesčasy v továrně, v hypermarketu, aby dítě slušně obléklo, koupilo mu pomůcky do školy a dopřálo mu občas nějaký výlet nebo společnou dovolenou.

Elizabeta Steve 26.04.2018

V podstatě s Vámi souhlasím. Je však s podivem, že v nejchudších zemích světa, třeba v Africe apod. mají lidé nejvíce dětí. Jakoby se to ani se životní úrovní neslučovalo. Zároveň je též pravda, že lidé ve vyspělých zemích mají na sebe a životní úroveň jich a jejich dětí nemalé nároky a třeba Evropa vymírá. Obojí je extrém.

Steve Elizabeta 26.04.2018

Souhlas, totéž jsem měl také namysli. Je to každopádně velký paradox, že z našeho pohledu bohatší západní Evropa, kde mají prakticky nejvyšší platy na světě, mají dětí relativně málo a Evropa s původními obyvateli vymírá ! Zatím co ti, slušně řečeno, nepřízpusobiví, nasekají 6, 8 dětí a vůbec je nezajímá, jak je uživí, vlastně spoléhají na to, ať je to u nás nebo v Německu, že stát se postará, rodiče nemusí ani dělat, když pobírají tučné dávky na tolik dětí. Je to systémová chyba. Bílý staroevropan se bojí mít víc dětí než jedno, protože myslí zodpovědně, jak to zvládne, zatímco ten tmavý (včetně migrantů) k tomu přistupuje přesně naopak - maximálně vyčůraně, jak co nejvíce podojit stát, i kdyby děcka běhala ve starých špinavých hadrech, a s nulovým zájmem o jejich vzdělání a jejich budoucnost. Jsou vyjímky, ale většina bere své děti, jako pouhý zdroj bezpracné obživy. Je to střet 2 odlišných civilizací a 2 odlišných kulturních mentalit.

lida Steve 26.04.2018

Ve velmi chudých místech Afriky, Asie či Jižní Ameriky je velká úmrtnost kojenců a malých dětí. Zároveň tam neexistuje důchodová politika jako v Evropě. Proto lidé musí mít spoustu dětí, aby se o ně měl ve stáří kdo postarat. Jakmile se hygiena a zdravotnictví dlouhodobě zlepší, ubývá i dětí v rodinách. Zkuste zhlédnout toto: https://www.youtube.com/watch?v=oWKl7SicARE&t=1244s

Věra Zabloudilová 26.04.2018

No děti by hlavně měl mít ten kdo na to má ekonomicky moje dcera ta by nejraději rodila jak cikánka už má tři pošilhává po dalším /není vhodný otec všichni před tím prchli/ že děti ne uživí je jasné 18 letá už od 16 chodí na brigády a 14 letá maká taky neměla by a tříletá ještě nemůže ach bože do čeho jsi to duši dal no mohla by aspoň neplodným párům rodit za peníze.

Koment 26.04.2018

Pořizuje se sedačka nebo skříň, děti se RODÍ !!!

Jarka 26.04.2018

Mít děti je přirozená potřeba nesobecky myslícího člověka. Lépe více než jedno, jinak je vztah rodičů k dětem křečovitý a i dítě nemá takovou volnost. Nejsou vždy proto podmínky jak materiální, někdo je nemocný, jiný pro rodičovství nemá vhodného partnera apod. Pokud ale podmínky jsou alespoň trochu uspokojivé, neměli by si lidé potomstvo odepírat, měli by se třeba i trochu uskromnit. Ne vždy byly podmínky pro klidný život, ale lidé se přesto rodili.

Klára 29.04.2018

Každý ať se rozhodne dle svých možností a schopností ...............................................

Lojzík 29.04.2018

Pokud není upřímnost a důvěra, nemůže být ani dítě. Za všechny vaše chyby to potomek odnese nejvíc.

Kristyna04 13.07.2018

Neumím si představit život bez dětí :-) teď máme miminko a jsme šťastný :-)

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat