Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky: Poznejte životy inspirativních žen napříč dějinami

03.05.2018 | Děti a rodina

Kniha Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky, kterou vydává nakladatelství Albatros, představuje sto životních příběhů žen, jež dodnes inspirují svými díly, výkony či statečnými životy miliony lidí po celém světě.

Sto krátkých příběhů vypráví životní osudy stovky mimořádných žen z minulosti i současnosti. Umělkyně, sportovkyně, vědkyně, političky a další velké osobnosti, které se nesmazatelně zapsaly do historie, inspirují malé i velké čtenáře snít velké sny.

Seznámíte se s královnou Alžbětou I., módní návrhářkou Coco Chanel nebo s tenistkou Serenou Williams. Každý medailonek navíc doprovázejí celostránkové portréty od šedesáti výtvarnic z celého světa.

Čtení pro holky i kluky

Knihu Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky společně napsaly Elena Favilli, Francesca Cavallo. Originálními ilustracemi ji doplnilo 60 významných výtvarnic z celého světa.

Chceme ukázat mladým dívkám a ženám, že není vždy důležité, aby byly oblíbené. V knize nejsou dokonalé, 'svaté' ženy. Jedná se o příběhy žen žijících podle svých vlastních pravidel, podle svých možností. A to je důležité. Myslíme si, že jejich příběhy jsou skvělým zdrojem inspirace pro každého. Doufáme ale, že rodiče budou číst tyhle příběhy také svým synům, protože je velmi důležité, aby se naučili identifikovat se a soucítit s ženskými hrdinkami,“ říká Elena Favili.

Kniha zaznamenala ihned po svém vydání obrovskou odezvu a stala se světovým bestsellerem. Přeložena byla do více než 40 jazyků. Celosvětový úspěch knihy umožnil jejím autorkám darovat přes 100 000 dolarů na fond Malály Júsufzajové, bojovnice za lidská práva a vzdělání pro ženy a dívky, nositelky Nobelovy ceny za mír.

Zásadní čtení pro holky, ale i pro kluky. Děti, které si z téhle knížky budou číst před spaním, budou snít velké a inspirativní sny,“ napsal britský deník Guardian.

Ovšem i u malých čtenářů měly Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky velký úspěch. „Tahle knížka se mi líbí, protože ukazuje, že holky můžou dělat to, co se jim líbí bez ohledu na barvu pleti nebo zda jsou muži nebo ženy. Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky jsou navíc moc zajímavé. Moje oblíbená žena z knihy je Irena Sendlerowa. Byla to válečná hrdinka, která před nacisty ukryla 2500 židovských dětí. Myslím, že tahle kniha není jen pro holky, protože i kluci by měli tyhle příběhy znát,“ svěřila se šestiletá Lucy Gallagher.

Kniha Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky se konečně dostává i k českým čtenářům!

Více informací najdete na albatrosmedia.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat