Děti a svět knih. Jak mít doma nadšeného malého čtenáře?

16.05.2018 | Děti a rodina

Také při pohledu na své robátko přemýšlíte, zda bude tak jako vy milovníkem příběhů skrytých na stránkách knih, nebo spíše propadne kouzlu displeje mobilního telefonu či obrazovky počítače? Pak vězte, že v něm lásku ke knihám můžete probudit. Nejen tím, že mu budete už od plínek předčítat, ale také pomocí několika snadných triků.

Jistě, může se stát, že i přes veškerou snahu nakonec nebude hltat jednu knihu za druhou, nicméně pravděpodobnost, že se milovníkem knih stane, můžete dosti zvýšit. Třeba s těmito tipy.

A co tahle?

Tip redakce: Originální kniha

Přemýšlíte, jakou knihu pro dítě vybrat? A co takhle, kdyby existovala kniha, jejímž hlavním hrdinou by byl právě váš Davídek nebo vaše Kačenka? Ve svém oblíbeném tričku, se svým účesem... Právě to nabízí Originální kniha, díky níž vaše dcerka nebo syn prožijí vlastní příběh ve vlastní knížce.
Originální knihy představují revoluci ve čtení pro nejmenší! Vašemu dítěti bude v Originální knize přizpůsobeno prakticky vše.
Více informací na originalniknihy.cz

Většinou o tom, jakou knihu budeme dítěti číst, rozhodujeme my rodiče. Je to logické – máme širší rozhled, dětské knihy většinou známe a také víme, jaké příběhy chceme svému potomkovi představit. Ale co takhle nechat výběr také někdy na dítěti? Ano, hrozí, že budete číst knihu, jejíž obsah není nic excelentního, zato ilustrace na obálce je povedená, nicméně váš potomek bude mít dobrý pocit, že o knize sám rozhodl. A tak ho bude bavit.

Pohádkami to nekončí

Nejeví vaše dítko žádný velký zájem o pohádky, které mu čtete? Možná prostě nebude tak docela fanoušek příběhů o princích, princeznách, zvířátkách v botách apod. Zkuste proto přesedlat na jiný žánr – nemyslete, že dětské knihy rovná se automaticky pohádky. Máte možnost číst dětskou fantasy, dětské romány a spoustu dalších žánrů. Určitě brzy najdete ten pravý.

Ilustrace jakou součást příběhu

Není náhodou, že většina dětských knih je zkrášlena spoustou ilustrací. Tak toho využijte! Dítě při čtení a prohlížení knihy zapojí i další smysly, snáze si knihu zamiluje a také rozšíří svou kreativitu. Ostatně už i obálka knihy může mnohé napovědět. Váš potomek může zkusit hádat, o čem příběh bude - a pak s napětím čekat, jestli se jeho předpověď vyplnila.

Co jsme to vlastně četli

Pokud patříte k vášnivým čtenářům, pak také jistě znáte ten pocit, když někdo z vašeho okolí dočte publikaci, jež se vám líbila, a vy máte konečně možnost příběh probrat ze všech stran a podělit se o zážitky. Pak vězte, že u dětí to funguje stejně! Takže o knížce mluvte, rozebírejte postavy a děj, co to půjde. Snáze dítko vtáhnete do děje a navíc svým zájmem podpoříte jeho lásku ke čtení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat