Poprvé do školy s brýlemi: Jak přesvědčit vaše dítě?

07.11.2011 | Děti a rodina

Úspěšná návštěva očního lékaře je jenom polovina úspěchu na cestě k lepšímu vidění vašeho školou povinného potomka. Další kus práce záleží především na vás – své dítě musíte přesvědčit, že nošení brýlí není ostuda, ale naopak mu pomáhá a má smysl.

Jak udělat brýle přitažlivé

I dospělý člověk, nejenom dítě, by nerad nosil brýle, které se mu nelíbí, které ho tlačí, nebo které mu naopak padají. Vaše přesvědčovací taktika tedy musí zahrnovat jak chytrou diplomacii, tak i pádné argumenty v podobě co nejatraktivnějších a nejpohodlnějších brýlí.

Přečtěte si, co byste při výběru brýlí pro své dítě rozhodně neměli opomenout.

    * Ujistěte se, že brýlové obroučky dokonale sedí. Nesmějí nijak tlačit za ušima ani na nose a nesmějí být příliš těžké. Pravidelně kontrolujte, že se od brýlí na kůži netvoří žádné otlaky.
    * Ujistěte se, že předepsané brýle (tloušťka dioptrií) jsou pro vaše dítě správné. Pokud má dítě tendenci dívat se přes horní okraj brýlí nebo si stěžuje, že s brýlemi dobře nevidí, navštivte lékaře nebo optika a sílu dioptrií překontrolujte.
    * Začínejte postupně. Pokud vaše dítě nechce brýle nosit, domluvte se s ním na určité kratší době, kdy by je mělo mít. Například ve škole při hodinách, při sledování televize a podobně. Dobu nošení pomalu prodlužujte s ohledem na to, jak si vaše dítě bude na brýle postupně zvykat.
    * Zaveďte rutinu. Snažte se své dítě naučit, aby si brýle nasadilo ráno při oblékání a večer odložilo těsně předtím, než jde spát. Vyhraďte na odkládání brýlí stálé místo, například na nočním stolku.
    * Své dítě stále podporujte. Nezapomeňte mu říkat, že mu brýle sluší, a také patřičně ocenit, když je pravidelně nosí.

Brýle a sport

U některých druhů sportu hrozí poměrně velké riziko zranění očí. Ideální je, pokud má dítě na sportovní aktivity speciálně určené brýle, které jsou dioptrické a zároveň oči chrání před poraněním. Klasické sportovní ochranné brýle (které se používají například při squashi, badmintonu nebo tenise) je možné samozřejmě objednat také s příslušnými dioptriemi.
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.

Zdroj: ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat