Zvládněte školní rána bez problémů

Se začátkem školního roku se vrátila i rána, kdy se snažíte vypravit nejen sebe, ale i své ratolesti. Jak to vše zvládnout bez větších komplikací?

Stačí si vytvořit pravidelný řád a v maximální možné míře se vyhýbat všem nevítaným překvapením. To se samozřejmě snáze řekne, než udělá, ale zkuste následující tipy, které by vám měly pomoci vše zvládnout.

1.    Lehko na cvičišti…

Není tak úplně od věci zrušit „prázdninový provoz“ vašich dětí (a potažmo i vaší domácnosti) přibližně týden před začátkem školy. Omezte večerní sledování televize a posílejte dítě dříve spát, ráno jej probuďte o něco dřív (zvláště zvyklo-li si vyspávat do jedenácti hodin dopoledne). Jeho tělo se lépe připraví na brzké vstávání a váš potomek nebude tak unavený.

2.    Rozvrh nejen ve škole

Rozvrhněte svým potomkům ranní vstávání a úkoly. Stanovte čas, kdy se vstane, kdy snídá, kdo půjde první do koupelny, v kolik musí být všichni oblečení… Samozřejmě to nebude fungovat vždy, ale je dobré mít alespoň nějakou představu o ideálním průběhu rána.

3.    Zajistěte si čas pro sebe

Vstaňte alespoň 20 minut před tím, než budete budit své potomky. Stihnete se za tu dobu nasnídat a připravit i jídlo pro děti. Budete vždycky o krok napřed (zatímco ony snídají, vy se stihnete osprchovat, zatímco ony si čistí zuby, vy už se oblékáte, když se oblékají ony, vy už jen dolaďujete poslední detaily). Ráno tak proběhne snáz a bez nervů. Dobré je vždy počítat s určitou časovou rezervou – je sice hezké, že víte, že jsou vaše děti schopny vypravit se za 45 minut, ale pro jistotu počítejte s celou hodinou.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat