Je čas na školní batoh. Víme, jak vybrat ten nejlepší

Blíží se konec prázdnin a to znamená nákup nového školního batohu. Doba, kdy jste si mohli vybrat ze dvou typů jednoduchých školních aktovek, je naštěstí pryč. Na druhé straně je na trhu záplava školních aktovek, batohů a tašek, u nichž rozdíly málokdo pozná.

Jak vybírat?

Máme pro vás několik tipů, jak vybrat pro vaše dítě školní batohy či školní tašky.

• Vybírejte pouze speciální školní nebo studentské batohy. Mají totiž odlišnou konstrukci a v mnohém se podobají předešlým školním aktovkách – především pevnou, anatomicky tvarovanou zádí a dostatečně širokými popruhy (min. šířka 4 cm). To přispívá k správnému držení těla a vaše dítě tím předchází problémům páteře a jejím bolestem.
• Školní batoh by měl být co nejlehčí. Už samotné knihy v tašce vaše dítě dost zatěžují.
• Nejdůležitější je bezpečnost – batoh nebo taška by měly mít výrazné bezpečnostní prvky, a to barvy, reflexní elementy, odrazky atp. Důležité je, aby dítě s batohem bylo viděno i za zhoršených světelných podmínek.
• Školní batohy vybírejte podle věku i velikosti dítěte. Existuje několik druhů batohů a tašek, které jsou určeny (nejen designem) pro jednotlivé věkové kategorie.
• Ověřte si, zda taška, kterou jste si vybrali, prošla nezávislými testy zaručujícími nezávadnost výrobku. Pamatujte, že vždy je koupit dražší batoh v prodejně, než levný na tržnici. Velmi často totiž bývají vyrobeny z nekvalitních materiálů a také nesplňují základní bezpečnostní pravidla.
• Podívejte se dovnitř školní brašny by měly mít dostatečný počet přihrádek, kapsiček a vyztužené dno.
• Vhodné je, pokud má taška další příslušenství jako speciální kapsu na láhev s pitím, termokapsu na svačinu, dostatečně pevné a široké poutko na pohodlné přenášení batohu v ruce, prostor pro jmenovku, rozvrh atp.
• Vzhled batohu je také velmi důležitý zejména pro vaše dítě.


Foto zleva, vše výrobce TOPGAL: Trendová školní taška s potiskem // Dvoukomorový školní batoh s motivem trucku // Tříkomorový školní batoh pro nejmenší školáky (1. až 3. třída ZŠ) // Klasický dvoukomorový batoh s hravým designem pro nejmenší školačky pro 1. až 3. třídu

Školní batohy nejsou obvykle záležitostí jednoho roku a vaše dítě ho využije několik školních ročníků, dokud ho nevyměníte za větší, či modernější. Proto je dobré vybírat na základě bezpečnostních i zdravotních požadavků pro vaše dítě. Samozřejmě, první dojem je také velmi důležitý – batoh se vašemu dítěti musí líbit.

Je dobré, nakupovat batohy s přihlédnutím k rychle se měnícím trendům – Superman nebo Sněhurka nebudou pro vaše děti hrdiny věčně, proto je dobré volit neutrálnější obrázky (nepohádkové) např. kvítky, slunce, auta apod..

S věkem se mění nejen vkus, ale i zatížení páteře  starší děti si mohou dovolit i batohy těžší. Měly by však mít alespoň jedno místo označené viditelnou značkou – bezpečnost je nutná i v případě větších školáků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat