Je čas na školní batoh. Víme, jak vybrat ten nejlepší

Blíží se konec prázdnin a to znamená nákup nového školního batohu. Doba, kdy jste si mohli vybrat ze dvou typů jednoduchých školních aktovek, je naštěstí pryč. Na druhé straně je na trhu záplava školních aktovek, batohů a tašek, u nichž rozdíly málokdo pozná.

Jak vybírat?

Máme pro vás několik tipů, jak vybrat pro vaše dítě školní batohy či školní tašky.

• Vybírejte pouze speciální školní nebo studentské batohy. Mají totiž odlišnou konstrukci a v mnohém se podobají předešlým školním aktovkách – především pevnou, anatomicky tvarovanou zádí a dostatečně širokými popruhy (min. šířka 4 cm). To přispívá k správnému držení těla a vaše dítě tím předchází problémům páteře a jejím bolestem.
• Školní batoh by měl být co nejlehčí. Už samotné knihy v tašce vaše dítě dost zatěžují.
• Nejdůležitější je bezpečnost – batoh nebo taška by měly mít výrazné bezpečnostní prvky, a to barvy, reflexní elementy, odrazky atp. Důležité je, aby dítě s batohem bylo viděno i za zhoršených světelných podmínek.
• Školní batohy vybírejte podle věku i velikosti dítěte. Existuje několik druhů batohů a tašek, které jsou určeny (nejen designem) pro jednotlivé věkové kategorie.
• Ověřte si, zda taška, kterou jste si vybrali, prošla nezávislými testy zaručujícími nezávadnost výrobku. Pamatujte, že vždy je koupit dražší batoh v prodejně, než levný na tržnici. Velmi často totiž bývají vyrobeny z nekvalitních materiálů a také nesplňují základní bezpečnostní pravidla.
• Podívejte se dovnitř školní brašny by měly mít dostatečný počet přihrádek, kapsiček a vyztužené dno.
• Vhodné je, pokud má taška další příslušenství jako speciální kapsu na láhev s pitím, termokapsu na svačinu, dostatečně pevné a široké poutko na pohodlné přenášení batohu v ruce, prostor pro jmenovku, rozvrh atp.
• Vzhled batohu je také velmi důležitý zejména pro vaše dítě.


Foto zleva, vše výrobce TOPGAL: Trendová školní taška s potiskem // Dvoukomorový školní batoh s motivem trucku // Tříkomorový školní batoh pro nejmenší školáky (1. až 3. třída ZŠ) // Klasický dvoukomorový batoh s hravým designem pro nejmenší školačky pro 1. až 3. třídu

Školní batohy nejsou obvykle záležitostí jednoho roku a vaše dítě ho využije několik školních ročníků, dokud ho nevyměníte za větší, či modernější. Proto je dobré vybírat na základě bezpečnostních i zdravotních požadavků pro vaše dítě. Samozřejmě, první dojem je také velmi důležitý – batoh se vašemu dítěti musí líbit.

Je dobré, nakupovat batohy s přihlédnutím k rychle se měnícím trendům – Superman nebo Sněhurka nebudou pro vaše děti hrdiny věčně, proto je dobré volit neutrálnější obrázky (nepohádkové) např. kvítky, slunce, auta apod..

S věkem se mění nejen vkus, ale i zatížení páteře  starší děti si mohou dovolit i batohy těžší. Měly by však mít alespoň jedno místo označené viditelnou značkou – bezpečnost je nutná i v případě větších školáků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat