Má vaše dítě mobil? Nenechte ho volat na ulici!

Mobilní telefony se staly součástí našich životů a vybaveny jsou jimi dnes už i děti. Jenže pro ty může přenosný telefon představovat vážné nebezpečí.

Odborníci zjistili, že telefonování nebo poslouchání hudby příliš zaměstnává pozornost dětí na ulicích a ty se pak stávají častěji obětmi dopravních nehod.

Děti zapříčiní nejvíce srážek automobilu s chodcem. Je známo, že pozornost nezletilých se dá snadno narušit a telefonování nebo poslech hudby tomu značně přispívá. „Zabývali jsme se faktem, že zvýšený počet mobilních telefonů a osobních hudebních přehrávačů mezi dětmi přispívá významně k počtu nehod. Poslouchání hudby a telefonování při přecházení silnice může být značně nebezpečné,“ varoval Edmund King, specialista na dopravu z Londýna.

Odborníci varují, že třicet procent mladistvých ve věku mezi jedenácti a šestnácti roky při přecházení vozovky telefonuje.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat