Má vaše dítě mobil? Nenechte ho volat na ulici!

Mobilní telefony se staly součástí našich životů a vybaveny jsou jimi dnes už i děti. Jenže pro ty může přenosný telefon představovat vážné nebezpečí.

Odborníci zjistili, že telefonování nebo poslouchání hudby příliš zaměstnává pozornost dětí na ulicích a ty se pak stávají častěji obětmi dopravních nehod.

Děti zapříčiní nejvíce srážek automobilu s chodcem. Je známo, že pozornost nezletilých se dá snadno narušit a telefonování nebo poslech hudby tomu značně přispívá. „Zabývali jsme se faktem, že zvýšený počet mobilních telefonů a osobních hudebních přehrávačů mezi dětmi přispívá významně k počtu nehod. Poslouchání hudby a telefonování při přecházení silnice může být značně nebezpečné,“ varoval Edmund King, specialista na dopravu z Londýna.

Odborníci varují, že třicet procent mladistvých ve věku mezi jedenácti a šestnácti roky při přecházení vozovky telefonuje.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat