Zdravé jídlo pro školáka. Co nesmí chybět?

Co by určitě nemělo chybět v jídelníčku školáka, aby zvládl bez únavy celodenní vyučování a snáze se mu učilo?

I strava může významně ovlivnit učení. Na jaké potraviny byste tedy v jídelníčku svého školou povinného dítka neměla zapomenout?

Vajíčka
Vejce jsou skvělým zdrojem kvalitní bílkoviny, ale také řady látek, které působí pozitivně na paměť a podporují správnou činnost buněk. Navíc většina dětí má vajíčka ráda, takže proti jejich zařazení do svého menu nebudou protestovat.

Losos
Tučnější ryby, mezi něž patří právě i losos, jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin a dalších látek, které podporují mozkovou činnost. Alespoň jednou týdně by tak ryba na vašem stole neměla chybět.

Ovesné vločky
Vločky obsahují spoustu vlákniny, ale také vitaminy E a B, navíc i zinek a draslík. Snídaně v podobě ovesných vloček tak dítěti dodá nejen potřebnou energii, ale také látky podporující koncentraci a činnost mozku.

Pestrobarevné ovoce a zelenina
Skvělý tip na zdravou svačinku – vitaminy, minerály, vláknina... vše v jednom. Pravda, většina dětí z ní, bohužel, nadšena nebude, ale buďte trpěliví a nevzdávejte se. Za zdravé dítě trocha té nepohody stojí.

Oříšky
Spousta minerálů a vitaminů ve formě, kterou děti milují. Navíc jim dodají potřebnou energii. Zkusit můžete například i dýňová semínka, jsou skvělým zdrojem zinku.

Mléčné výrobky
Vedle kalcia obsahují mléčné výrobky i kvalitní bílkoviny a vitamin B, nezbytný pro vývin mozku. Pokud vaše dítě odmítá pít mléko, ujistěte se, že v jeho jídelníčku nechybějí jogurty a sýry.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat