10 triků pro rychlé uspání vašeho dítka

Možná patříte mezi těch pár šťastných rodičů, jejichž miminko upadne do sladkého spánku po večerním krmení a spinká v podstatě celou noc (s výjimkou nočního kojení). Ale možná patříte mezi většinu, která se snaží – s větším, ale spíše menším úspěchem – udělat všechno možné, jen aby své dítko poslali do říše snů.

Poradíme vám několik triků, které by na neusínajícího potomka mohly zabrat. Každopádně stojí za vyzkoušení!

Jemná masáž

Možná to zní zvláštně, ale je to tak. Trocha dětského olejíčku (prodávají se i speciální masážní oleje určené pro miminka) a jemné kroužky na chodidlech dítko uklidní a v ideálním případě i uspí. Pokud si nevíte rady, jak přesně masáž provádět, inspiraci najdete na internetu.

Pohyb

V děloze mělo dítě víc pohybu, než si myslíte – hýbalo se totiž současně s vámi. Proto na většinu z nich zabírá pohupování v náruči, proto řada dětí usíná bez problému v kočárku, který poskakuje po kočičích hlavách. Takže, pokud vám to únava dovolí, vezměte dítko do náruče a choďte s ním, pohupujte, zkrátka najděte pohyb, který se mu líbí, a při kterém usne. Pozor ale na prudké pohyby a třesení! Tím byste miminku mohli vážně uškodit.

Koupel

Příjemná koupel dokáže zklidnit i dospělého, takže proč ne dítě? A pokud se vašemu miminku koupání zrovna nezamlouvá, zkuste koupel společnou (tedy za předpokladu, že vlastníte vanu). Ve vašem náručí bude mít děťátko pocit většího bezpečí. Ale pozor, v ideálním případě by vám při takové koupeli měl „ze břehu“ asistovat partner.


Snažíte se otěhotnět? Kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!

Hluk

Vaše děloha není rozhodně zcela tiché prostředí, takže miminko bylo měsíce zvyklé na život v prostoru, zaplněném nejrůznějšími zvuky. Možná i tohle mu „venku“ chybí, a tak zkuste najít nějaký tichý, ale pravidelný a rytmický zvuk, který by mohlo před spaním poslouchat. Některým rodičům se docela osvědčil metronom, u jiných měl úspěch zvuk filtru v akváriu. Zkusit můžete ale i tiché nahrávky zvuků moře či šumění vodopádů.

Hudba

Některá miminka jsou vybíravější a seberytmičtější zvuky jim nestačí. Pak může přijít na řadu hudba. Ukolébavky nevznikaly pro nic za nic, už naši předkové si byli síly hudby při uspávání dítek vědomi. Poměrně osvědčeným žánrem je klasická hudba, někteří odborníci dokonce tvrdí, že poslech tohoto druhu hudby dítěti pomáhá při emocionálním vývoji.

TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně

Vůně

Věděli jste, že novorozenec se během pár dnů po porodu naučí rozeznat vůni své matky? Dokáže poznat náruč své matky a ta se pro něj stává místem bezpečí. Pokud jste příliš unavení, než abyste miminko uspávali v náruči, zkuste mu do postýlky vložit například své tričko. To by mu mělo pomoci zklidnit se.

Večerní procházka

Pokud dítě vezmete v kočárku na čerstvý vzduch, může mu to pomoci usnout. Kombinace zvuků, pohybů kočárku a tlumeného světla udělá své a vy už pak jen přendáte spící miminko do postýlky...






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat