Umlčte kritiky kojení!

Dívá se na vás vaše okolí s despektem, protože jste se rozhodla kojit své dítě, i když už překročilo stáří 12 měsíců? Uzemněte je pádnou odpovědí!

Předně hoďte všechny uštěpačné poznámky za hlavu – rozhodla jste se dělat pro své dítě to nejlepší, alternativa k mateřskému mléku jednoduše neexistuje a stále více výzkumů jednoznačně dokládá, že kojení přispívá ke zdravému vývoji dítěte a chrání je i v dospělosti, například před obezitou či diabetem. (Čtěte také: Co mě naučila maminka)

Je to zajímavé – každý vám sice odkývá, že kojení je prospěšné, ale jestliže se rozhodnete krmit mateřským mlékem i odrostlejší dítě, mnozí si budou ťukat na čelo. Nedejte se a kojte dál! A pokud už vám všechny ty poznámky a hloupé dotazy lezou krkem, zkuste některou z následujících odpovědí, jejichž autorem jsou maminky z amerického mateřského centra Musical Mommas (a které se hodí i v českém prostředí).


Snažíte se otěhotnět, kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!

1. Jasně že kojím, je to jediný způsob, jak do malého/malé dostat nějakou tu slivovici, z lahve ji pít odmítá.
2. Už jsem ho/ji odstavila, ale začala jsem přibírat, tak jsem ho/ji donutila pít znova.
3. Teď ho/ji nemůžu odstavit, ještě jsem se nerozhodla, jakou antikoncepci budu používat.
4. Neboj, jsem pevně rozhodnutá odstavit ho/ji, než půjde na vysokou.
5. Jsem prostě závislá na stimulaci bradavek.
6. Jasně, že bych ho/ji mohla odstavit, ale když kojím, vyjde mě jeho/její strava levněji a já potřebuju každou korunu, abych si mohla koupit ten nový kabát.

TIP Bety: Nevíte si rady s žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat