V první zásilce z Knihozemě dorazily do knihkupectví novinky od Rowlingové, Nesbøho i Gaimana

14.06.2018 | Děti a rodina

Na konci května přistála ve všech knihkupectvích Zásilka z Knihozemě, která představuje pestrý výběr nejzajímavějších knih pro děti a mládež tohoto roku.

Mezi dvanácti novými tituly ze čtyř nakladatelství spadajících pod nakladatelský dům Albatros Media najdou rodiče i děti knihy oblíbených autorů, jakými jsou J. K. Rowlingová, Jo Nesbø nebo Neil Gaiman.

Všech dvanáct knih bylo vybráno s ohledem na různorodost žánrů i věku a na jejich literární i výtvarné zpracování. Rodiče tak mají jistotu, že svým dětem vyberou kvalitní knihu, která je potěší. K nákupu každé knihy navíc dostanou čtenáři dvě pohlednice, díky nimž se mohou zapojit do soutěže o zásilky dětských knížek až domů po dobu pěti let.

Víme, co čteme

Zásilka z Knihozemě primárně vznikla s cílem usnadnit rodičům a dětem výběr dětských knih. Pomůže však i knihkupcům. „I pro nás je velmi obtížné se orientovat ve velké produkci knih pro děti a mládež. Proto si ceníme Zásilky z Knihozemě, kde jsou knihy pečlivě vybrané, a nejen nám celá akce usnadní výběr dobrého čtení,“ říká Erika Frýbortová, vedoucí maloobchodní sítě Kosmas.

Neméně důležitým cílem Zásilky z Knihozemě je představit dětem současné zajímavé a kvalitní knihy a probudit v nich větší zájem o čtení jako takové. Pravděpodobně největším lákadlem Zásilky z Knihozemě je kniha J. K. Rowlingové Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel – úchvatný průvodce bradavickými školními osnovami i dějinami kouzel s dosud nezveřejněnými materiály J. K. Rowlingové. Fanoušky Harryho Pottera jistě nadchne také první díl série Nikdyuš v brilantním překladu Vladimíra Medka.

Děti, které mají rády pohádkové fantasy příběhy si přijdou na své v knize velikána světové literatury Neila Gaimana Odd a mraziví obři. Nejděsivější sbírku podivuhodných tvorů odhalí Senzační sbírka zvířat doktora Proktora od Joa Nesbøho. Mezi dvanácti vybranými knihami je od každého trochu – komiks, dobrodružství, encyklopedie, obrázkové knihy i beletrie.

Zaměřeno na děti

Při výběru knih jsme kromě samotného textu hleděli na výtvarnou a grafickou stránku knih, protože ta do značné míry rozhoduje o prvotním zaujetí. Hledali jsme současné dětské knihy od známých i méně známých autorů, které s velkou jistotou zaujmou současné dětské čtenáře,“ říká Josef Žák, obchodní a marketingový ředitel nakladatelského domu Albatros Media.

Zásilky z Knihozemě doputovaly také do 143 dětských domovů a dalších vybraných neziskových organizací. Nakladatelský dům Albatros Media každé věnoval a zaslal jednu sadu knih zařazených do akce.

Zásilka z Knihozemě je začátkem projektu Knihozem, jehož web i sociální sítě mohou všem, kdo se zajímají o dětské knihy, sloužit jako platforma vzájemné interakce a komunikace. A také jako důvěryhodná reference, která celý rok nabízí tipy na další zajímavé dětské knihy z různých nakladatelství, na akce spojené s dětskou literaturou či náměty na to, jak podporovat čtenářství u dětí.

Více informací najdete na knihozem.cz

Na další videa z Knihozemě se můžete podívat ZDE.

Projekt Knihozem a první zásilku knih jsme testovaly se svými ratolestmi i my redakci. Jak to dopadlo, se dočtete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat