Džus jako zdroj důležitých vitaminů. Pro děti ho vybírejte opravdu pečlivě

12.06.2018 | Děti a rodina

Ovocné šťávy jsou skvělým způsobem, jak tělu dodat důležité vitaminy, minerály a antioxidanty. Jenže ne vše, co vidíte v obchodě a co se tváří jako zdravý nápoj, našemu organismu skutečně prospívá. Především pokud kupujete džus pro děti, si všímejte složení a vsaďte na 100%, nepřislazované šťávy. Takové jsou i ty od Ovocňáku, které vyzkoušely naše testerky se svými dětmi v rámci testování. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze.

Co vlastně pijeme

Ještě než sáhnete po šťávě ze svého oblíbeného ovoce, přečtěte si nejprve složení. A nejde jen o to, které druhy ovoce v balení najdete, ale i zda výrobce nepřidal do šťávy také cukr. Platí totiž, že když jsou šťávy doplněny cukrem, vodou či dalšími látkami, nejde o džusy a správně by se měly označovat jako nektar. Obsah ovoce či zeleniny je v takovém případě obvykle pod 50 %. Pro děti se takové šťávy příliš nehodí.


Především při výběru džusů pro děti pečlivě hlídejte složení. 100% šťávu bez přidaného cukru a chemických konzervantů nabízí Ovocňák.

A když už jsme nakousli procenta, některá mohou být trochu zavádějící. U některých druhů ovoce (např. banán) totiž nelze stoprocentní jednodruhovou šťávu vůbec vyrobit, a tak bývá smíchána se šťávou z jiných druhů ovoce (nejčastěji jablko). Procenta tudíž nemusejí vždy označovat podíl šťávy ze stěžejního ovoce nebo zeleniny, ale přesto se může jednat o 100 % ovocné složky a velmi kvalitní džus, který můžete svým ratolestem bez obav dopřát (pokud tedy neobsahuje přidaný cukr).

Džusy mohou být vyrobeny buď přímým lisováním z ovoce či zeleniny, nebo z koncentrátu. Ten se připravuje z lisované šťávy odpařením většiny vody. Je pak jednodušší jej přepravovat a má delší dobu trvanlivosti. Džus se pak z toho vyrobí opětovným dodáním správného poměru vody.  Ani jeden druh ale nesmí obsahovat žádný přidaný cukr či jiné látky.

Pro děti to nejlepší

Chcete si být jistí, že svým dětem kupujete jen to nejlepší? Pak jim dávejte 100% ovocné šťávy od Ovocňáku. Ty ostatně mohly se svými dětmi vyzkoušet i naše testerky. Jak byly s trojicí šťáv Jablko, Jablko-Jahoda a Jablko-Višeň spokojené?

„Na cesty kupuju malému obdobně balené svačinky. Ale musím říct, že určitě nejsou takto chutné. Hlavně oceňuji 200ml balení, protože máme žroutíka a ta 100ml pitíčka mu jsou mu málo. Nejvíce ho nadchla příchuť jablko-višeň a nejméně pouze jablko. Já jsem také ochutnala a musím říct, že opravdu super! Po ochutnání jsem zabrousila na internet a poohlédla se, kde v blízkosti bydliště je možné Ovocňák koupit a v týdnu, až pojedeme do města, máme jasný cíl! Ochutnat další příchutě a určitě udělat Ovocňákovi místo v naší spižírně a brát ho s sebou na cesty. Nadchla mě také možnost velkého balení džusů Ovocňák (10 l), které by bylo určitě vhodné jako dárek či na v letních dnech jako občerstvení, které je po ruce, napsala testerka 7Lindus7.


Praktické balení, 100% složení a hlavně skvělá chuť. Tyto pochvaly naše testerky skloňovaly u šťáv Ovocňák nejčastěji.

„Ovocňák jsme měli poprvé a musím uznat, že všechny 3 druhy naší Elince chutnaly, nejvíc Jablko/višeň a Jablko/jahoda, samotné Jablko jsem dopila já. Na cesty je to opravdu výborné v létě lahodné pitíčko. Moc se mi líbí praktický obal, po vypití se sroluje a vyhodí. Už jsme nakoupili v další várku a chladí se. Komu obal nevyhovuje, není problém šťávu přelít do dětské láhve. Celkově Ovocňák vřele doporučuji!“ chválila testerka Mopsička.

„Skvělý výrobek pro děti i dospělé na výlety s krásným a lákavým obalem, který v regálech zaujme na první pohled. Skvělá chuť ovoce a různé příchutě, ze kterých lze vybírat. Při cestování nezabere v batohu skoro žádné místo a vnoučátkům moc chutnal. Hned chtěla další a další, takže se nám v horkých dnech moc pěkně dodržoval pitný režim. Rozhodně doporučuji,“ přidala se testerka housenka.

„Moc děkujeme za možnost ochutnat ovocné šťávy Ovocňák – chutnaly všem. Nejlepší ohlas měla příchuť jablko. Emičce se velmi dobře pily a moc oceňuji skladný obal a minimum odpadu. Také je výborné, že jsou šťávy vyrobené jen z ovoce a bez přídavku cukru, vzhledem k tomu, že velmi dbám na zdravou výživu, toto je obrovská přednost. Díky šťávám tak dostaneme jen čisté vitaminy. Ovocňák 100% ovocné šťávy budu dále kupovat a budou nám praktickou zdravou svačinkou nejen na výlety,“ pochvalovala si v recenzi testerka sipeji.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat