Drsná realita. O co všechno vás připraví období rodičovství

06.07.2018 | Děti a rodina

Příchod miminka do rodiny je bezesporu radostná událost. Rodičovství nás ale také připraví o mnoho věcí, na které jsme byly zvyklé v bezdětném životě. O co všechno jako matky přicházíme?

Spánek

Tady není moc co vysvětlovat. Bezesné noci začínají už v době, kdy se taháte s těhotenským břichem. Nemůžete ležet, dýchat, miminko vás neustále okopává a nutí chodit čurat. Po narození zase trávíte noci ohříváním sunarů, hledáním dudlíku nebo přebalováním plných plen. A protože matky mají přirozený pud hlídat svá mláďata ve dne v noci, s největší pravděpodobností budete zase tvrdě spát až v hrobě.

Sex

Kromě toho, že na něj nebudete mít s největší pravděpodobností náladu, nebudete mít ani energii. A když náhodou budete mít náladu i energii, vaše miminko bude mít nejspíš zrovna hlad, bude vás upřeně pozorovat z postýlky nebo v případě, že už bude odrostlejší, bude prostě všude tam, kde jste i vy. Zamknout se v koupelně nepomáhá, jelikož se na vás vaše ratolest bude dobývat jako hladový vlk, anebo vám minimálně v době vaší nepřítomnosti rozstříhá záclony.

Peníze

Když vezmeme v potaz, že rodičovský příspěvek vyjde zhruba tak na benzin, který měsíčně projezdíte k doktorům a babičkám, deset rohlíků a jednu paštiku, budete se muset smířit s tím, že si tu padělanou kabelku od trhovců holt pořídíte až k padesátinám.

Soudnost

Pomalu si zvyknete chodit ve vytahaném a pozvraceném tričku s fleky od čaje a sunaru, s týden starým make-upem a s přihlouplým výrazem ve tváři budete na všechny kolemjdoucí v parku pokřikovat, že už krásně kakáte, „prďánkujete“ nebo „hamánkujete“.

Prsa

Při období kojení je sice máte, ale nejsou vaše. Patří vašemu věčně hladovému dítěti. A po něm by sice vaše opět byla, ale už žádná nemáte. Ta kdysi plná a pevná ňadra, na která jste ulovila otce svého potomka, dnes vypadají jako špatně vysušené křížaly. Proč se po období kojení taky nesvraští něco tatínkům?

Večeře

Co se týče jídla, budete vděčné za to, že na vás zbude kousek přesnídávky, kůrka oschlého chleba nebo studená krupicová kaše. Na druhou stranu jako matka budete vynikat v dietě pomocí dělené stravy. Jídlo si rozdělíte tak, že si kus rohlíku od snídaně dáte ještě k obědu a patku si nastrouháte do kafe k večeři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat