Máte doma puberťáka? Pak jistě znáte tyhle hlášky

16.07.2018 | Děti a rodina

Kde kdo si ještě vzpomene na své období dospívání a v mnoha odstavcích tohoto článku se možná i sám najde. Kterými hláškami nás naši puberťáci denně ubíjejí?

No jo, pořád

Vypadá to, jako by vaše dítě dočasně ohluchlo. Potisící ho žádáte, aby to špinavé prádlo ze svého pokoje odneslo do pračky, aby na chvilku odložilo telefon a šlo k večeři, nebo aby umylo nádobí od oběda. Ovšem ve většině případů se vám na vaše naléhání dostane pouze odpovědi „No jo, pořád.“

Za chvíli

Vynést koš, pověsit prádlo, uklidit pokoj či umýt nádobí? Na veškeré požadavky tohoto typu mají adolescenti stejnou odpověď: „Jo, za chvíli.“  Nejeden rodič při vyslovení téhle věty mívá náběh na kopřivku. Není totiž výjimkou, že tyhle „chvíle“ trvají i několik dní.

To bys nepochopila

Jste sice jiná generace, než vaše děti, to je jasné, ale stává se vám, že vás vaše dítě rovnou hází do šrotu? Pracujete s počítačem, ovládáte chytré telefony, znáte dnešní kapely i nejrůznější sitcomy. Kdykoli ale zavedete na nějaké téma dnešní doby rozhovor s vaším puberťákem, nakonec se stejně dozvíte, že „to prostě nechápete“.

To neřeš

Míváte občas dojem, že byste mohli být v některém směru svému dítěti nápomocni? Že mu můžete v něčem poradit, pomoci, sdělit mu své zkušenosti, a dokonce si mnohdy naivně myslíte, že to váš potomek ocení? Že se vždycky nachytáte? Smiřte se s tím. Jste „mimo“ a nic nechápete, tak v čem byste mu mohli být užiteční? Zvykněte si, že vždycky stejně uslyšíte znuděné „simtě, to neřeš“.

Jak bylo ve škole? Nic...

Chcete vědět, jak se vaše dítě ve škole mělo, jaké známky ten den dostalo a podobně? Podívejte se mu do žákovské knížky nebo rovnou zavolejte třídnímu učiteli, neboť dotaz „Co bylo ve škole?“ vašeho puberťáka nejspíš pořádně rozladí. Uslyšíte zkratkovitou odpověď „Co by...“, „nic.“ nebo „dobrý“. Dávejte však pozor. Z takového každodenního „Nic“ může být trojka z chování jako malovaná, na kterou vás puberťák zapomněl upozornit. A vůbec… stejně byste to nepochopili.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat