Deskové hry rozvíjejí nejen dětskou kreativitu a představivost. Hrát bychom je měli i my

03.07.2018 | Děti a rodina

Začaly prázdniny a s nimi se pro řadu rodičů vyrojila i otázka, jak své ratolesti zabavit, když zrovna nebude svítit slunce, nebo jak je odlepit od počítače nebo displeje telefonu. Skvělým řešením jsou deskové hry! Jednu takovou - Kouzelný klobouk - mohly se svými dětmi vyzkoušet i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze! Máte stejné zkušenosti?

Nejen pro nejmenší

Že vás představa člověče, nezlob se zrovna neláká? Dnes je na trhu celá řada her, které ocení nejen vaše děti, ale i my dospělí. Mimochodem, hraní her prospívá nejen našim potomků, ale i nám. Jak?


Hra, která spolehlivě zabaví malé i velké? To je Kouzelný klobouk!

Stresujete v práci i doma a přemýšlíte, jak si pročistit hlavu. Přitom ve vašem obýváku vám může být dobře! Jakmile se ponoříte do světa deskové hry, sníží se úroveň vašeho stresu už jen proto, že si hry vyžádají 100 procent vaší pozornosti. V překladu to znamená, že z mysli vytěsníte každodenní problémy a nahradíte je relaxační činností.

Trpělivost je ctnost, kterou mnozí dospělí zrovna neovládají. Aspoň trochu ji můžete „natrénovat“. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je pravidelné hraní her. Berte to jako terapii, která vás, v porovnání s kvalifikovaným odborníkem, vyjde mnohem levněji. A co víc, naučit se prohrávat také není úplně od věci!

Doma, na pracovišti a v životě obecně se každý z nás musí potýkat se spoustou překážek. Najít řešení někdy nemusí být tak úplně jednoduché, nicméně psychologové se přiklánějí k tomu, že především strategické hry vylepšují schopnosti při řešení problémů. Nutí totiž mozek formulovat plány a postupy.

Klobouk plný zábavy

Naše testerky mohly se svými dětmi vyzkoušet novou deskovou hru Kouzelný klobouk. Jak je tato hra bavila?

„Hra je jedním slovem úžasná! Hned jak nám pošťák doručil zásilku, jsme balíček s dcerkou otvíraly a zkoumaly. V první chvíli jsem si teda říkala, že to je to dost složité pro mne, natož pro dcerku.. Máme doma pětiletou princeznu... Přečetla jsem jí pravidla, vysvětlila jí tje... a vrhla jsem se na přebalování jejího mladšího brášky.. A dcerka hrála sama! A co bylo hlavní - všechny úkoly zvládla na jedničku s hvězdičkou! Pochopila to hned, hrozně moc ji to baví a je skvělé, že se tím může zabavit právě i sama. Hrály jsme si dlouho a parádně jsme se u toho nasmály. Nemůžeme se obě dočkat, až se nám vrátí tatínek ze zahraničí a zahrajeme si všichni. Určitě vřele doporučuji všem, kteří váhají. Osobně bych hru jen tak nekoupila.. Nevěřila bych totiž, že může být tak zábavná a zároveň naučná. Moc se mi líbí, že u toho dcerka musí i přemýšlet a procvičuje si představivost i motoriku. Za mě určitě skvělá hra,“ nešetřila chválou testerka Andreaorlikova.


Naše testerky i jejich děti si hru Kouzelný klobouk nemohly vynachválit.

„Hra je super - užíváme si ji všichni, dospělí i děti. Děti jsou lepší než dospělí a naše dcerky nás zcela rozdrtily. Moc se mi líbí, že hra cvičí postřeh, jemnou motoriku a bystrost. Děti ji chtějí hrát pořád dokola a už ji vyzkoušely i s kamarády, kteří byli stejně nadšení, a myslím, že někdo z nich si ji přeje za vysvědčení. Moc děkuji za možnost testovat a poznat skutečnou zábavu pro děti, která není závislá na připojení k wi-fi,“ napsala testerka Vendy-Ema.

„Hra je jednoduchá a děti si na ní procvičí postřeh a zapojí mysl. Zabaví i na delší dobu a baví se i dospělí. My jsme se u hry moc pobavili, dcera (9) je nadšená, a když nemáme čas, hraje si s Kouzelným kloboukem i sama. Určitě ráda doporučím všem, jsem ráda, že dceru konečně baví něco jiného než hry na tabletu. Tak že za mě super,“ přidala se testerka Milis666.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat