Podpořte v dítěti samostatnost. Přihlaste ho na tábor

21.07.2018 | Děti a rodina

V období prázdnin se snad každý rodič potýká s problémem, kam umístit své ratolesti, pokud nemáme po ruce dostatek babiček a tetiček nebo si nemůže vzít delší dovolenou. Pokud ale víte, že je vaše dítě schopné přežít nějaký ten den bez vás, pošlete ho na tábor.

Pro ty méně smělé postačí nějaký příměstský. Každopádně bude takový pobyt ku prospěchu vám i vašemu dítěti. Vy si odpočinete a vaše dítě se konečně trochu osamostatní.

Program na prázdniny

Mnoho dětí na prázdniny nemá konkrétní program, jelikož menší města nebo obce často nenabízí dětem adekvátní možnosti na využívání volného času. Můžeme je tak po dobu celého léta vídat jak posedávají na lavičkách, nemají co dělat, bezcílně bloudí a mnoho z nich se z nudy o prázdninách uchyluje k pití alkoholu nebo zkoušení všelijakých nebezpečných činností.

Je proto vhodné mu program alespoň na část prázdnin zajistit a dát mu tak prostor nejen pro získání užitečných zkušeností při péči o sebe sama, ale zároveň ho naučíte odpoutat se od vás, poznat nové přátele a být samostatnější. Vyzkouší si své schopnosti, možnosti a získá zkušenosti do života.

Výběr tábora

Výběr tábora rozhodně není nic jednoduchého. V dnešní době se na organizaci podobných akcí přiživuje kdejaký podvodník, a proto byste se při výběru měli mít na pozoru. Vsaďte proto raději na ověřené pořadatele nebo cestovní kanceláře, které mají dostatek zkušeností a jsou zárukou serióznosti. V ideálním případě dejte na recenze svých známých a pošlete své děti společně.

Pokud pojede vaše dítě na tábor poprvé, bude pro něj pobyt bez vás snazší, když už na místě bude někoho znát. Ověřte si také, kde přesně se tábor nachází, doptejte se na způsob ubytování, a i když půjde o tábor organizovaný hluboko v přírodě, soustřeďte se zejména na hygienické podmínky v ohledu přípravy stravy.

Odvykací kúra

V dnešní době, kdy děti spoustu času tráví v uzavřených prostorách u televize, mobilu nebo počítače, mají tábory pro děti i tu výhodu, že jsou téměř celé dny venku a sportují. Celkově má pobyt v táboře pro děti velký význam. Umožňuje hlubší vzájemné poznávání a navazování přátelství. Děti se zabaví, naučí se novým dovednostem, rodiče si odpočinou a mohou se chvíli věnovat zase sami sobě. 

V současnosti mají rodiče široké možnosti výběru vhodného tábora pro své děti, ať už pobytové pro starší děti nebo příměstské, kdy se dítě vrací odpoledne domů, pro ty menší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat