Kiwi jako správná těhotenská výživa. Proč prospěje vám i miminku

Kdy jste si naposledy dala kiwi? V radostném očekávání by toto ovoce mělo být neodmyslitelnou součástí vašeho jídelníčku. Vždyť snižuje riziko vrozených vad plodu, posiluje imunitu a napraví pošramocené trávení!

Že se během těhotenství má jíst za dva? Ale kdepak, lékaři už dávno tuto „radu“ upravili s tím, že v jiném stavu by se nastávající maminka měla stravovat spíše dvakrát tak zdravěji. Jenže čím přesně uspokojit své chutě? Přímo se nabízí něco sladkého, nízkokalorického, a navíc nesmírně prospěšného – kiwi. Proč je pro vás tahle exotika to pravé?

Přírodní zdroj kyseliny listové. A hodně bohatý

Ovoce ukryté pod tenkou slupkou platí za bohatou zásobárnu kyseliny listové. Není žádným tajemstvím, že právě ona má nepopiratelný význam pro správný vývoj plodu. Její užívání podle odborníků podstatně snižuje riziko výskytu některých vrozených vad, a to zejména v oblasti nervové soustavy. Na základě některých studií si experti dokonce troufají tvrdit, že dostatečný příjem kyseliny listové v období těsně před otěhotněním a v raném období gravidity předchází potratům. Proč tedy prostřednictvím kiwi nezvýšit její hladinku?

Prevence nachlazení i stresu. To se přece hodí

Máte obavy, aby si na vás v „jiném stavu“ nepočíhal nějaký bacil? Pak si dopřávejte šťavnaté plody z bujně rostoucí keřovité liány, známé pod pojmem aktinidie lahodná. Jen málokterá potravina se totiž může pochlubit takovým množstvím obsaženého vitaminu C, jež posiluje obranyschopnost. „Céčka“ je vlastně v kiwi tolik, že jediný zkonzumovaný kus vám pokryje stoprocentní denní doporučenou dávku. Zmíněný vitamin kromě toho, že předchází nachlazení, také pomáhá při pocitu psychické vyčerpanosti.

Trávení, co vás nepotrápí? Může být

Asi není třeba nijak zastírat, že během těhotenství trávení poněkud stávkuje. Jak ho zase přimět k tomu, aby fungovalo? To je snadné. Naservírujte si cizokrajnou dobrotu, které se někdy říká čínský angrešt. Možná vás překvapí, že tenhle spasitel je báječné přírodní probiotikum, tudíž zabraňuje zácpě, uleví od nadýmání, zatne tipec průjmu a zbaví bolesti břicha. Za takové schopnosti můžeme poděkovat obsaženým enzymům, vláknině a fenolickým sloučeninám. Už vyrážíte do nejbližšího obchodu pro tento povolený „těhotenský doping“?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat