Bolesti hlavy v těhotenství. Na většinu léků raději zapomeňte

Říká se, že těhotenství patří k nejkrásnějším obdobím v životě ženy. Někdy to ale nemusí být pravda. Kvůli hormonálním změnám mohou nastávající maminky potrápit například bolesti hlavy a migrény. Jak se jim bránit, když tradiční prostředky, jako je užití růžových tabletek, je zakázáno? Vyzkoušet můžete různé babské rady nebo eukalyptový olej.

Každý organismus je jiný, a tím pádem i každé těhotenství je odlišné. Některé maminky, kdyby neměly bříško, ani neví, že jsou těhotné. Jiné ženy bohužel trápí nevolnosti, nechutenství nebo zvracení. Dalším problémem, který mají na svědomí hormonální změny, jsou bolesti hlavy a migrény.

Ty jsou velmi nepříjemné a dokážou pořádně potrápit. Platí, že jakmile se bolest objeví, kde kdo často sahá do lékárničky. Ženy v těhotenství však tuto možnost nemají, a tak nezbývá, než zkusit bojovat přírodními prostředky. Taky se vám v tomto ohledu hodí pár rad? Tady jsou.

Těhotné mohou léky s obsahem paracetamolu

Vždy záleží na vašem zdravotním stavu a konzultaci s lékařem. Všeobecně však těhotné ženy mohou při bolestech nebo horečce užít například přípravek s paracetamolem, ten miminku neublíží (pozor ale na dávkování). Zkuste ho užít co nejdříve, již při prvních náznacích počínající bolesti hlavy.

Masáž eukalyptovým olejem

Ulevit od bolesti může také eukalyptový olej. Prodává se ve větším balení i v malé tyčince, kterou můžete nosit v kabelce. Naneste olej na spánky a poproste partnera, aby vám udělal masáž hlavy.

Cola nebo salko

Proti počínající migréně můžete zkusit bojovat cukrem. Vyzkoušejte pár lžiček vychlazené coly, nebo si dejte samotnou kostku cukru rozpustit pod jazyk. Rychlý přísun cukru si zajistíte také lžičkou kondenzovaného slazeného mléka – salka.

Nevhodné potraviny

Migrénu naopak mohou spouštět i některé druhy potravin. Zde opět platí, že na každého působí něco jiného. Zkuste tedy vypozorovat, co jíte a co vám nedělá dobře. Tyto potraviny pak vyřaďte z jídelníčku. Jedná se například čokoládu, sýry, cibuli, zelí, tmavé maso, ořechy nebo mléčné výrobky.

Ticho, klid a chlad

Při migréně je důležitý odpočinek. Lehněte si do dobře větrané místnosti, kde je tma a ticho. Nedívejte se na televizi nebo do počítače. Dejte si na spánky studený obklad, pusťte si relaxační hudbu a zkuste usnout. Spánek léčí.

Doplňte tekutiny

Pijte dostatek tekutin. Uvařte si například speciální bylinkový čaj přímo na migrénu. Nebo uklidňující heřmánkový či meduňkový čaj. Některým ženám může také pomoci silná oslazená káva.

Pamatujte, že každé tělo je jiné. Zkoušejte, co funguje právě na vás a vždy o problému informujte svého lékaře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat