Vyměňte v těhotenství čokoládu za rozinky. Dodají vám energii a zlepší trávení

Zase bloumáte po kuchyni ve snaze najít „něco na zub“? Místo obvyklých sušenek, čokolády či kyselých okurek si dopřejte hrst rozinek. Sušené plody vinné révy prospějí nejen vám, ale i vašemu maličkému, kterého nosíte pod srdcem!

Že v radostném očekávání ženy často honí mlsná, je naprosto normální. Jenže čím uspokojit své chutě, aby to bylo zdravé pro maminku i její nenarozené miminko? Přímo se nabízejí rozinky! Proč? Stojí za tím hned tři pádné důvody!

Zdroj železa, bez něhož to nepůjde

Dostatečné množství železa je pro normální průběh těhotenství naprosto klíčové, upozorňují lékaři. V těle se totiž tvoří větší množství krve, kterou potřebuje hlavně placenta. Zásoby zmíněného minerálu si na první měsíce života vytváří i děťátko, rezervy však potřebuje také organismus, jenž počítá se značnými ztrátami při porodu. Zkrátka a dobře, železo je nepostradatelné! Pokud se ptáte, odkud ho lze čerpat, hodně bohatou zásobárnou jsou právě rozinky.

Podpora trávení, které občas potrápí

Na potíže s trávením si stěžuje nejedna nastávající maminka – tedy přesněji, je jich většina. Existuje nějaká první pomoc? Kromě obvyklých lékařských rad, které se týkají menších porcí a častějších intervalů stravování, pravidelné fyzické aktivity a dodržování pitného režimu, můžete vsadit i na sušené plody vinné révy. Jejich vysoký obsah vlákniny usnadňuje pohyby střev, čímž dochází k úlevě od zácpy, průjmu, nadýmání, nevolnosti i pocitu těžkosti.

Dávka energie, co přijde vhod

Co si budeme namlouvat, požehnaný stav jde ruku v ruce s únavou a zoufalým nedostatkem energie – zejména v prvním a třetím trimestru. Vzhledem k tomu, že kofeinové nápoje jsou tabu a šlofíka si taky nemůže „hodit“ každý, kdykoli se mu zachce, spásu mohou přinést rozinky. Co je na nich tak zvláštního? Nachází se v nich poměrně dost glukózy a ovocných cukrů, které vás okamžitě vzpruží. Právě vás napadlo, že z toho kouká pěkných pár kil navíc? Klid. Navzdory tomu, že jsou kulaté dobroty pořádně sladké, odborníci je vnímají jako dietní potravinu, neboť v sobě nemají prakticky žádný tuk.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat