Komentáře k článku

MH 07.10.2018

Chtěla bych tomu člověku, co psal tenhle článek říct, že píše pitomosti. A nebo nemá děti. Přebalovací pult i s košem mám přímo v ložnici. Skvělá věc. Dneska ho má většina maminek. Proč bych dítě měla přebalovat na posteli? Neznám nikoho, kdo to tak dělá. Kdyz už, tak na na stole na dece... Hrací deka - super věc. A monitor dechu to samé...... Syndrom náhlého úmrtí u malých dětí je dost velký strašák a nám osobně monitor zástavu dechu zahlásil. Díky tomu je naše dítě naživu. Takže tak. Jestli je autor tohohle slintu bezdětný, tak ať se buď obrátí na někoho, kdo děti už má a nebo ať nepíše o něčem, o čem nemá páru.

julie 07.10.2018

přebalovací pult ano, koš ne, monitor jednoznačně, nikdy nemáte jistotu, sterilizátor není potřeba, lze převařit ve vodě, mikiny s kapucí až je dítě větší, trička nepraktická,

Hanyna 07.10.2018

Bez přebalovacího pultu si přebalování neumím přestavit. Je pravda, že jsme museli trošku hýbat s nábytkem, abych ho měla "při ruce", ale nedám na něj dopustit. A hrací deka je také super věc pro batolátko. Ale jinak s ostatními věcmi docela souhlasím*3*

Jitusa 08.10.2018

Souhlasím se vsemy body vyse uvedenymi.Prebalovaci pult???Nene gauc a postel to jisti.Kos na plany??Kdepak kos na odpadky.Mikci s kapuci,tak ty me akorat vytaci,kdyz mam dite ulozit na spani v kocarku a desetkrat ji musim srovnat.Triko je super na leto,ale v zime pod nej jedine bodycko ve stylu natelniku....;-)

jaji 08.10.2018

Souhlasím s názorem, že to psal někdo, kdo se v životě o dítě nestaral. Za mne z praxe (5 dětí) přebalovák ano, je na kolečkách a na něm vše potřebné, nové pleny, použité, mastičky, atd atd. Monitor dechu, jednoznačně ano. Dnes se dá sehnat doslova z pár korun pronájmu velmi kvalitní certifikovaný přímo z porodnice/novorozeneckého oddělení.

Jana 08.10.2018

Vyjádřím se asi jen k monitoru dechu, protože to mě u všech matek dost nadzvedává. Vy jste asi nikdo nerodil v porodnici, nestrávil tam několik nutných dní kvůli zjištění životaschopnosti miminka a neabsolvoval výstupní prohlídku, že? A utor článku to píše dobře, pokud je mininko zdravé a donošené, tak to skutečně zbytečnost je. O ostatních vecech nemluvě. Jediné co máme je hrací deka, ale ušitá ze zbytků triček, kalhot, tepláků apod doma. A světe div se dokonce i na zemi na hrací dece se dá mininko přebalit. A jak se tu některé rozčilují nad stálým ohýbáním, tak vy si nikdo se svými dětmi nehrajete? K tomu se také musíte ohýbat a ro nekdy i stokrát za minutu nebo s dětmi sedět na zemi a hrát si tam.

Judita Jana 08.10.2018

Já s vámi souhlasím ve všech bodech.Konečně někdo,kdo používá selský rozum....

cela 08.10.2018

Chápu, že se autor článku musí něčím živit. proč ale píše naprosté bludy. Které jsou nebezpečné. Kdyby si někdo náhodou myslel, že je v článku napsaná pravda. Ono ušetřit za monitor dechu je bezva, když vám nevadí, že miminko zemře. Hrací deka se dá nahradit tvrdou podlahou, nevadí li vám, že dítě bude otlučené. Čistota je zbytečná- dítě to třeba přežije. Tak takové názory psát a mít za to zaplacené je opravdu podivné. Příště napíšete, že krmit mimino každý den je zbytečné.

Maminka Annie 08.10.2018

S monitorem dechu nesouhlasím ,má mít každý ,to fakt napíše blb.S ničím tady nesouhlasím

Katka 08.10.2018

No zrovna pult jsem z těch různých věcí využívala nejvíc :-D A monitor dechu? Ať si to dělá každý jak chce,ale já ho raději měla. Lepší než si pak nedej bože celý život vyčítala, že jsem ho neměla, když by se stala tragédie. Takže za mě tyto dvě věci opravdu zbytečné nejsou. Co je za mě zbytečnost jsou třeba lahvičky. Měla jsem nakoupenou sadu a nevyužila jsem je jelikož jsem pěkně kojila a malá z nich stejnak nechtěla pít ( zkoušela jsem pro případ, když bych byla někde déle pryč. Ale to se stejně nestalo ) Take ty bych třeba koupila až v případě, když by kojení nešlo ;-) A hlavně každé dítě je jiné a co u někoho je zbytečné tak druzí zas třeba využívají dost ;-)

Božena 08.10.2018

Přebalovací pult, koš na pleny, sterilizátor, ....jsem neměla a obě děti (2002 a 2004) jsou živí, zdraví a na jejich vývoj to vliv nemělo. Místo hrací deky jsem si s nimi hrála já a záda bez přebalovacího pultu mám v pořádku, protože 2x týdně cvičím. Škoda jen, že současné maminky tráví spoustu času na různých fórech, kde hledají jen ten nejhorší možný scénář, místo aby použily selský rozum a ušetřený čas věnovaly dětem nebo sobě. Když si to všechno chtějí pořídit, ať to udělají.

glady 08.10.2018

každý posoudí sám , co pro miminko využije..

Jana 08.10.2018

Já se článkem 100% souhlasím. Mám děti ve věku 3 a 1,5 roku a přebalovací pult jsem neměla. Kolik dětí skončilo na pohotovosti po pádu z přebalováku???? Přebalovala jsme na zemi, je to jediné bezpečné místo na přebalování. Monitor dechu jsem taky neměla, děti byly zdravé tak proč se stresovat falešnými poplachy. Hrací teka je fajn, děti mají být co nejvíc na zemi, ale mnohem lepší jsou pěnové puzzle, neshrnují se a dají se používat mnohem dýl. Ostatní věci jsou totální zbytečnosti.

Světlana 08.10.2018

S článkem 100% souhlasím. Místo přebalováku mi bohatě stačil obyčejný stůl, na který jsem si dala takovou tu omyvatelnou přebalovací podložku (což byla super věc). Koš na plíny - proč, proboha? Dítě jsem přebalila, plenu strčila do igelitového pytlíku a vyhodila do normálního koše. Monitor dechu - tak pro úzkostné matky a pro ty, co spí jinde než dítě možná, já věřila svému instinktu. Naopak na dovolených byla fajn chůvička, protože jsme si po usnutí dcery mohli jít s manželem na chvíli posedět do restaurace:-). Hrací deka - tuším jsem měla, ale malá se na ni moc nezdržovala - a měli jsme všude koberce. Ty, co argumentují "špínou" bych ráda upozornila, že čím víc sterilní prostředí dítěti vytvářejí, tím víc mu zadělávají na možné alergie.

Denis 08.10.2018

Tak s monitorem dechu nesouhlasím, znám maminku, které se narodilo miminko bez vady, v termínu a následně zemřelo na náhle úmrtí novorozence. Takže raději ať houká jen tak, než ho nemít a bude pozdě...*7*

Klára 08.10.2018

My prebalovak využíváme stále , syn má 14 měsíců, je to jediné místo,kde neuteče. A dečku jsme využili hodně.

bibi 08.10.2018

Myslím, že např. monitor dechu je důležitá věc, já bych se u obou svých dcer asi zbláznila - nemít jej.Jestli mi vřískal dvakrát do měsíce je to hodně a jen proto, že jsem jej zapomněla vypnout...ale pocit, že kdyžtak budu hned vědět je k nezapalcení. Ano, jde to bez,ale kravina to není.

Danuska 08.10.2018

Tak s timhle tedy nesouhlasim. Zejmena prebalovaci pult je k nezaplaceni. Tolik usetrene bolesti zad,i kdyz uz se syn skoro nevesel,porad jsme pouzivali. A nakonec mame krasny pradelnik!

Eva 40, 3děti 08.10.2018

Co je to za pitomost že nepotřebujete přebalovací pult???? Jen díky němu jsem konečně neměla neustále bolavá záda a to že jsou některé maminky líné si tam dítě přenést a nechutně a nehygienicky přebalují dítě na posteli je fakt na grcku… mimochodem s monitorem dechu jsem nikdy neměla strach jít na zahradu nebo si v klidu v obýváku vypít kafe a žehlit nebo si jít lehnout.Pokud si nekoupíte šmejd z druhé ruky a bez záruky, tak funguje spolehlivě a můžete klidně i spát.

Katka 09.10.2018

proboha ten článek psal chlap??? Přebalovací pult je potřeba několikrát denně a několikrát i v noci! Monitor dechu mi zachránil syna, který byl jinak naprosto zdravé dítě. A hrací deka není sice potřeba, ale na rozvoj super věc!

Iva 09.10.2018

No to je blbost. Kos na pleny a prebovaci pult pouzivam denne. Hraci deku od cca 3 m, tak proc je zbytecna taky nechapu, dítě si tam hraje i hodinu v kuse... To psal nekdo kdo nema deti. Koš na pleny mam cca na 20 plen, hned u pultu a náhradní folie se da koupit v roli, ne předražené v originalni kapsle. Monitor dechu vyuzivam v noci,hlavně ze zacatku jsme byli klidnější. Myslím,ze nejvic zbytecne je kupovat tuny noveho oblečení.

Barča Iva 12.10.2018

Zkusím třeba si přečtete - Zdravím, poradíte jaký máte koš a jaké tedy sáčky používáte místo origo kazety? Děkuji za případnou reakci (klidně do mailu: bar.noskova@seznam.cz )

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat