Krémy, mléka, olejíčky... Jakou kosmetiku miminka opravdu potřebují?

24.10.2018 | Děti a rodina

Kolik kosmetických produktů by naše děti měly používat? Co je v péči o jejich pokožku nezbytné a co nijak zvlášť nepotřebují? Víme to!

Krém na vyrážku z plínek/opruzeniny

Ať už plenky slibují suchou pokožku po celý den, i tak kůže miminka trpí. A proto mějte po ruce speciální krém, kterým namáhanou pokožku v plenkách ošetřujte. Pro dokonalou absorpci vlhkosti se vyplatí mít i dětský pudr, který dětské pokožce prospívá.

Mycí gel

Zapomeňte na nejrůznější mýdla a sprchové gely pro dospělé. Dětská pokožka je mnohem citlivější, a tak vyžaduje mytí speciálním gelem či mýdlem. Jinak hrozí, že se kůže vašeho miminka vysuší.

Dětský krém/olej/mléko

Po koupeli není od věci miminko pěkně namazat. Opět raději spoléhejte na speciální kosmetické přípravky určené pro dětskou pokožku. Ty ji totiž hydratují a nepodráždí.

Dětský šampon

Obdobně jako u dětského mycího gelu, i v případě mytí vlasů byste měli sáhnout po šamponu určeném pro nejmenší. Nejen samotné vlasy, ale i pokožka hlavy vašeho miminka má přece jen jiné nároky než ta vaše.

Krém na vyrážky a ekzémy

Pokud vaše dítě trpí na ekzémy apod., raději výběr krému či masti nechejte na odborníkovi. S kožními onemocněními se nevyplatí u dětí experimentovat (ostatně ani u dospělých). Poraďte se proto s lékařem, který vám doporučí či předepíše vhodný prostředek.

Krém s UV faktorem

Chystáte se ven? Výborně. Jen před odchodem z domu dítě namažte krémem či mlékem s ochranným UV faktorem, který jeho jemnou pokožku ochrání před škodlivými slunečními paprsky (a nezáleží na ročním období). I tady se vyplatí koupit přípravek pro děti, často totiž obsahuje i pečující látky, které dětské pokožce prospívají.





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat