Hurá, jste těhotná. A co váš partner?

Nejrůznější chutě (a jejich více či méně šílené kombinace), ranní nevolnosti, pálení žáhy a spoustu dalších „malých radostí“, jimiž může těhotenství znepříjemňovat život, zažije většina žen. Ovšem až čtvrtina jejich partnerů trpí podobně.

Více než 23 % mužů nevědomky přejímá výše popsané symptomy typické pro těhotenství od svých gravidních partnerek. Čím si jsou partneři bližší, tím větší pravděpodobnost, že budou společně prožívat těhotenství nejen psychicky, ale i fyzicky.

Romantika? Na jednu stranu možná, vždyť tím se jen potvrdí, že jste s partnerem skutečně jedna duše a jedno tělo, ovšem na stranu druhou nemusí muž, který několik měsíců trpí – pro něho nevysvětlitelnými – změnami nálad, nevolnostmi, ale v některých případech dokonce i poslíčky, nemusí toto období nijak dobře snášet.

Velkou nevýhodou takto „postižených“ partnerů těhotných žen je, že na rozdíl od své drahé polovičky nejsou středem pozornosti svého okolí, takže zatímco ženu všichni litují a s „vedlejšími symptomy“ těhotenství u ní počítají, muž se takové podpory většinou nedočká.

„Řada nastávajících otců je přímo zahlcena vizí budoucího otcovství a potřebuje během těhotenství partnerky podporu a oporu. Ženy jsou během gravidity vždy středem veškerého zájmu a pozornosti, ale je třeba si uvědomit, že na těhotenství velmi silně reagují i muži,“ upozorňuje britská odbornice Mary Steenová.
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat