Varování pro špindíry. Pořádkumilovné děti se dožívají vyššího věku

Nepořádnost a tendence k toleranci špíny u dospívající mládeže může předpovědět délku jejího života. Tvrdí to vědci z New Yorku, podle nichž totiž takový přístup k životu souvisí s hrošími zdravotními a společenskými návyky. Z analýzy života šestadvaceti tisíc středoškoláků vyplývá, že jedinci tolerantní k nepořádku se dožívají kratšího života.

Nezralost a impulzivita a naopak vyzrálost, empatie a pořádkumilovnost u středoškoláků silně předpovídají, jak si tito mladí lidé povedou v životě a zda si budou dlouze užívat důchodového věku.

Od mládí do důchodu

Vyplývá to z analýzy života 26 845 středoškoláků v rámci projektu Talent. Ten v šedesátých letech mapoval studenty pěti procent středních škol v USA. Testoval u nich rysy osobnosti se záměrem sledovat, jak tyto vlastnosti ovlivní jejich život od mládí do důchodového věku.

Autory tehdy zajímala klidnost povahy, citlivost vůči emocím druhých, impulzivita v chování, tendence k vůdcovství, energetické dispozice, pořádkumilovnost, společenskost, kulturnost a zralost.

Pozor na impulivní špindíry

Do analýzy výsledků byly započteny také příjmy a postavení či vzdělání rodičů. Přesto bez ohledu na tyto proměnné zůstal jasný vztah mezi klidností, pořádkumilovností, empatičností, kulturností a zralostí studentů a dlouhým zdravým životem.

Nejvyšší riziko předčasného úmrtí měli jedinci impulzivní, následováni těmi, jimž se lidově říká bordeláři a špindírové.

Nicméně podle autorů je slabinou výzkumu to, že nebyla zohledněna příčina smrti (typ choroby, sebevražda, zranění apod.), ale pouze délka dožitého života.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat