Prodlužte dětem víru v Ježíška

20.12.2020 | Děti a rodina

Také si každý rok lámete hlavu s tím, jak nepozorovaně dostat dárky pod stromeček, aby byly vaše děti přesvědčené, že původcem toho dlouho očekávaného nadělení nemůže být nikdo jiný než právě Ježíšek? Vyzpovídali jsme pár rodin, abychom zjistili, jak to chodí u nich, a přinášíme vám pár dobrých tipů.

Mobil je klasika

Přestože se jedná o nejčastější způsob, jak vytvořit iluzi Ježíškova příchodu, stejně ho sem napíšeme. Jde o nejjednodušší metodu, která nevyžaduje žádnou velkou přípravu. Jednoduše si stáhněte do mobilu zvuk cinkajícího zvonečku, melodii nastavte jako vyzvánění a mobil ukryjte do místnosti se stromkem.

„Když nadejde čas rozbalování dárků, manžel na ukrytý telefon zavolá z toho svého. Všichni jsme u stolu, zvoneček se ozývá zpoza zavřených dveří a naše děti mají vždy oči navrch hlavy,“ vypráví maminka Zuzana.

Ježíškovo cédéčko

Dalším skvělým způsobem, jak fingovat příchod Ježíška, je nahrát cédéčko. Vyžaduje to trochu přípravy a technické zručnosti, ale princip je jednoduchý. Vezmete mobil, zapnete aplikaci diktafonu a nahrávájte. Nahrajte dupání po bytě, bouchnutí vchodových dveří či okna, šustění papíru, skládání krabic, můžete i kašlat nebo si prozpěvovat, hlavně nakonec nezapomeňte na zvuk zvonečku, který je znamením, že děti mohou ke stromku. Nahrávku pak upravte v počítači a vypalte na CD.

„Manžel nahrává každý rok nové CD a vždy na začátku nahrávky nechá tři čtyři minuty ticha. Když dovečeříme, jdeme si umýt ruce a manžel mezitím naskládá dárky pod stromeček a pustí nahrávku. Jakoby nic se k nám přidá a děti si ničeho nevšimnou. Měli byste vidět ty výrazy, když se ozve zvuk našeho vrzajícího okna a dusání po obýváku. Synovi bude 11, a i když o existenci Ježíška pochybuje, stále si to nedovede vysvětlit,“ říká Alena.

Sousedská výpomoc

Jednou z možností, jak nepozorovaně dostat dárky pod stromeček, je poprosit někoho dalšího. Pokud máte nějakého ochotného souseda či sousedku, můžete se domluvit, že zahraje Ježíška místo vás.

„Bydlíme v paneláku a naši sousedi jsou taky naši přátelé. Máme malý byt a není možnost, jak naší dceru zabavit, aby neměla stromeček na dohled. Po večeři se tedy oblékneme a jdeme se projít. Mezitím přiběhne sousedka, která má od našeho bytu klíče a dárečky naaranžuje pod stromek,“ popisuje tatínek Miloš.

A co vy? Máte nějaké skvělé tipy, jak důvěryhodně zahrát Ježíška?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat