Komentáře k článku

Romana 25.03.2021

No to je zas perla🙈 Autor clanku se zrejme povazuje za psychologa a odborníka na separaci dětí. Proboha😆

Way 23.03.2021

Syn má 8 a půl. Má svoji postel a pracovní stůl v naší ložnici. Každý večer má možnost si vybrat, kde bude spát (v "malé" nebo ve "velké"). Většinou to dopadne tak, že když jde někdo spát zároveň s ním nebo má synek tulivou náladu, zůstává u nás. A když má po čtení usnout sám, zůstane ve své postýlce a spí tam obvykle do rána. Zvládnul v 6 letech i dva týdny na táboře, nemá problém spát u známých bez nás. Ví, že se dosytí. A my jsme rádi, že nás ještě chce vedle sebe, že si řekne, když se chce pomazlit, že naslouchá svým přáním. Ano, manželský život jde stranou, ale upřímně - to je jen naší leností hledat jiné možnosti.

Anna Novotná 22.03.2021

Je pozoruhodné ,že tak jednostranný a bludných článek se dá zveřejnit. Přesvědčení, že samostatnost se dá vydrezurovat je omyl.

oli 22.03.2021

článek mimo , jsem starší ročník a děti s námi spaly jak dlouho chtěly. Žádný problém v dospělosti nemají. ve své posteli začali chodit okolo osmého roku, kluk dokonce v deseti.

Marika 22.03.2021

Dřív spala hromada dětí i s rodiči v jedné místnosti až do dospělosti , nebyly žádné pokojíčky , a všechny se zapojily do normálního života , jak se asi cítí chudák malé samo v jedné místnosti , ti dospělí jsou v noci spolu a dítě samotné .

Hana 22.03.2021

To je zase zbytecny clanek. Hlavne nepravdivy!

Karla 21.03.2021

No to je slint...

Kim 21.03.2021

Hloupost. Každému jak to vyhovuje. Dcery chtěly do své postele zhruba ve 3 letech, ale ne do samostatného pokoje. Tak spíme všichni v jedné místnosti. Syn s námi, dcery ve své ale mohou kdykoliv přijít. Nikomu do toho nic není, i kdyby s náma spaly do maturity.

Housenka 21.03.2021

Myslím, že je úplně přirozené, že děti spí nejprve s rodiči. I po odstěhování do pokojíků za námi jako malé chodily. Cítí to teplo a bezpečí u rodičů. V určitém věku chodit přestaly a dnes se mi po tom stýská. Tak za námi chodí alespoň pes :-) .

majka Housenka 23.03.2021

taky má pes své kouzlo, mám to stejné

Iris 21.03.2021

Tak to je článek o ničem, nějaký osobní, nepodložený názor někoho, žádné citace atd

Jitka 21.03.2021

At si to kazdy udela jak mu to vyhovuje. Clanek je zase dalsi nazor nekoho kdo o tom vi prd

Siraellen 21.03.2021

Dítě by mělo být ve své postýlce

xxkouckaxx 20.03.2021

jsem stará škola , dítě má být od mala ve své postýlce

Věrka 25.04.2019

S tímto článkem nemohu souhasit. Autor (autoři) se k společnému spaní s dětmi staví jako ke škodlivému zlozvyku, který vznikl v důsledku lenosti a nedůslednosti rodičů. Ačkoliv to tak někdy může skutečně být, je "rodinná postel" mnohem častěji výsledkem životního stylu v duchu kontaktního rodičovství. Tedy "zamýšlet se" v pěti či šesti letech díěte rodiče opravdu nemusí, protože to mají promyšlené mnohem dříve . Tento životní styl jim vyhovuje a buď se pro něj rozhodli již před narozením dětí, nebo k němu postupně dospěly časem. Rozhodně neplatí, že by děti vychovávány kontaktně byly méně samostatné, nevím ani o žádné studii, která by dokládala, že tyto děti mají poruchy učení či jiné ze zmiňovaných problémů.Naopak vyší výskyt anxiosně-depresivního syndromu u dospělých, kteří byli jako kojenci odkládáni do vlastních postýlek ve vlastních pokojích byl v Americe popisován již před řadou let. Ano, osamostatňování je nutný proces a provází vlastně celý vývoj dítěte do dospělosti. Ovšem vývoj je záležitost postupná a velmi individuální.Hodně je to zdůrazňováno v kojeneckém a popř mladším batolecím věku, kdy jsou maminky ujišťovány, že je normální, když dítě chodí v desíti, ale i osmnácti měsících, ale ty individuální rozdíly poté nemizí. Některé děti prostě potřebují mít rodiče nablízku trochu déle, jiné tento kontakt nevyžadují. Dále si myslím, že redukovat partnerství jen na "postel" je zavádějící. Mnohem důležitější je zájem od druhého partnera, vzájemná spolupráce, komunikace, dohoda, respekt k tomu druhému. V rodině, kde tohle chybí ani společné spaní vztah nezachrání.Ohledně odpočinku rodiče je to rovněž sporné. Někdo naopak hůře usíná a spí, pokudtřeba děti zrovna spí u babičky.

Andie 24.04.2019

Mám tříměsíční miminko a spí zatím s námi v ložnici, ale ve své postýlce, která je cca metr a půl od postele. V blízké době plánujeme přestěhování do pokojíčku. Myslím, že když je zvyklé od mala, není s tím pak žádný problém. Akorát že některé ženy si z lenosti natáhnou děti do postele už od kojence a ejhle, dítě jim spí na prsu ještě v pěti letech. A pak to ještě obhajují.XD

Housenka Andie 21.03.2021

Proč z lenosti? Děti chodily samy, chtěli naši blízkost. A do puberty s námi fakt nebyly. Bylo to fajn. Dnes už nikdo nechodí a mě to i chybí. Bylo to jen krátké období, proč by mě to mělo dokonce vadit?

Katka Andie 24.03.2021

Pane jo! Trimesicni miminecko uz planujete odstehovat? Ale co, mate pravdu, hlavne kdyz budete spolu a spokojeni vy s partnerem, mimco prece blizkost rodicu nepotrebuje 🙈

Jura 12.03.2019

Každý večer začíná tím že obě děti spí v pokojíčku ve svých postýlkách a já s manželkou v ložnici, v průběhu noci nastane obvykle změna což má nepřeberně variant kdy nejpravděpodobnější ráno je holky v ložnici kluci na gauči v obýváku. Občas se moc nevyspím ale převládá dobrý pocit že děti chtějí být s námi. Pokud se to zdá někomu divné ať zkusí v jednu v noci přesvědčit 5letého rozespalého autistu že nebude spát kde chce tak aby nezbudil celý barák.

Aneta Horká Jura 22.03.2021

Netahejte do toho autistu, tam je to snad samozřejmé že potrebuje speciální péči. Tady se mluvi o zdravých dětech. Sama jsem spala s rodičema v posteli dlouho a spíš mě to poznamenalo a ještě na prvním stupni jsem se hrozně bála být sama a ostatním dětem v rodině byla pro smích.

babička 04.03.2019

proč mám spát sám ? ani velký kluci nespěj sami

lucie babička 05.03.2019

hurá, konečně někdo na to přišel. kdo chce spát sám? přirozené to určitě není...článek říká pitomosti!

Rakvice 04.03.2019

Tak to je článek století, ty vole! :D Pokud kvůli tomu, abyste mohly manželovi jednou týdně večer dát, odsunete svoje vlastní dítě nafurt do pokoje, tak byste radši měly používat šprcky, dámy! Možná by to chtělo nebýt tak sobecký flundry a myslet na to děcko, když už jste ho chtěli! Dítě spát samo může, ale samy rády usínáte s manželem po boku, že? 🙄 Co kdybyste pak jeli s dítětem bez manžela na noc k babičce - zvládnete vůbec spát samy? :O

aster Rakvice 06.03.2019

Ty jsi fakt výstavní koza - máš ty v mozku ještě něco jiného než mateřské mlíko?*4*

Paros Rakvice 21.03.2021

hlavně, když v bytě nějaký pokoj pro dítě je.

Aneta Horká Rakvice 22.03.2021

No ty si jelito z pralesa

Lucka 04.03.2019

S námi spí syn v posteli od narození do teď, je mu 7 let. Je společenský, učí se dobře a skoro týdenní pobyt na lyžáku se školou zvládl taky skvěle. V noci spím jako špalek, manžel taky. Článek je úplně o ničem, každý rodič je jiný, stejně jako každé dítě a tak si to každý uspořádá tak, jak mu to vyhovuje.

Lada Lucka 21.03.2021

Mame 7 letou dceru. Spi sama ale zaspavame u ni. Chce se mazlit a me to nevadi. S manzelem se stridame a kdyz zaspi tak se vracime do loznice. Dcerka tak spi klidneji a taky nema zadny problem s ucenim nebo v kolektive. Taky nerada spim sama a kdyz manzel je na sluzebni cestach tak spime furt spolu a uzivame si to :) proste ty momenty vecer, ze si jeste pokecame co bylo ve skole a jak bylo pres den pomazlime se a zapichneme to :) pohoda lahoda. Takze jak kdo je asi zvykly...

Kateřina 04.03.2019

Musím říci, že téma mne docela zajímá. Děti mám už veliké, ale před narozením prvního jsem četla nějakou americkou publikaci, kde v jedné kapitole popisovali, jak přimět děti spát od miminka samotné a hned v druhé řešení nočních děsů. Kromě toho po tisíciletí zřejmě děti samy téměř nikdy nespaly, to je vynález asi posledních dvou staletí. Zkrátka já jsem volila systém maxipostele (manželská+ přiražené dvě válendy) a jako stěhovací věk jsem si určila 4 roky věku dítěte. A bylo to v pohodě. U druhé švagrové měli každý svou postel, ale s malými dětmi spal vždy dospělý (táta nebo máma). A myslím, že také bez potíží. Druhá švagrová volila cestu samotného dítěte v pokoji už od malička. Když měl její prvorozený usínat sám, dostával hysterické záchvaty a byl až do školního věku dost bojácný. Nechtěl sledovat ani některé kreslené pohádky, že se bojí. Myslím, že samozřejmě vždy záleží na povaze dítěte, ale pro citlivější povahu může být samostatný pokojíček daleko větší trauma než tolik odsuzované fyzické tresty.

Aneta Horká Kateřina 22.03.2021

Mám to opačně a poznamenalo mě spani s rodiči. Místo abych si zvykala že je to přirozená věc jsem z odloučení pak měla strach usnout. Ostatním dětem v okolí pro smích, takže milé maminky všeho s mírou, protože dost často je to o vaší závislosti a ne závislosti vašich dětí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat