Komentáře k článku

L. 08.04.2019

S výše uvedeným článkem nesouhlasím. Mám dvojčata chlapce a dívku, kde dívka se učí lépe než chlapec , je bystrá a určitě nebude mít v životě problémy které se výše popisují.

Anežka Osvaldová 08.04.2019

Vyšetřovala jsem troje dvojčata hoch-dívka. Ve všech těchto mnou sledovaných případech je dívka zřetelně úspěšnější, ve dvou případech, vystudovala na rozdíl od dvojčete bratra, vysokou školu. V jednom případě se narodila dvojčata bohužel hodně nezralá, neurologicky postižená. Ovšem i v tom případě se děvče podstatně lépe na svůj handicap adaptuje a dodnes se vyznačuje celkově vyšší adaptibilitou, s větším rozsahem zájmů i vědomostí (věk 14 let). Už mě výzkumy tohoto typu nebaví, zvlášť když neuvedete počet sledovaných dětí, prostředí, v němž vyrůstaly a další významné parametry, které by ukázaly, z čeho takové závěry údajně vyplývají, už jenom proto, že by ten výzkum s ohledem na závěry musel trvat nejméně 20 let a více

Veronika 08.04.2019

Nesouhlasím, mám dvacetiletá dvojčata chlapce a děvče. Dcera se hlásí na práva a u syna budeme rádi když odmaturuje.

Anežka Osvaldová Veronika 08.04.2019

Moje pracovní zkušenost s dvoupohlavními dvojčaty je zcela shodná s vaším případem. A.O.

Mia 08.04.2019

Úplně nesouhlasím. Má velmi dobrá kamarádka je z dvojčat, druhé mimi byl kluk a celou dobu ve škole byla ona ta silnější, chytřejší, samostatného, přesně opak Vašeho článku...

Ester Mia 08.04.2019

Já bych do toho započítala i motivaci, povahu člověka, a vliv okolí. To že kluk raději bude venku lítat s kamarády a holka bude klidná povaha, co jí zajímají informace ještě neznamená, že nemají předpoklady pro něco jiného. Záleží, jak s nimi naloží.

XYZ 08.04.2019

Tento článek je silně sexistický a zaměřený proti holčičkám !!! Opět je zde jako jediné vhodné pohlaví nepokrytě prosazováno pohlaví mužské !!!

Ester XYZ 08.04.2019

To je naprostá blbost. Vědecký výzkum není sexistický, je to věda! To je jako říct, že když napíšu, že ženy se dožívají víc než muži, jsem zasedlá proti mužům. Ne, prostě je to fakt. Feministky... no, marno mluvit.

Judita XYZ 08.04.2019

Ale kdepak, vždyť tam píšou, že holčičky se vyvíjejí s vlivem bratrova mužského testosteronu, takže by to vlastně měly být ženy s mužskými hormony :-D .... a některé ženy v diskusi píší, že byly v dětství průbojnější než jejich bratr dvojče, co na tom vidíte sexistického ???? Ach bože, ty feministky !!!!

Jana 08.04.2019

Dobrý den, vás článek mě zaujal. Jsem žena z dvojčat, kde dvojče je kluk. Pravda je, že v chování jsem byla jako dítě asi spíš klučičí, ráda se prala a lezla po stromech. Ale taky jsem byla a jsem soutěživý typ, škola mě bavila a cílevědomost mě dotáhla až k titulu Mgr. V práci jsem spokojená, peněz beru míň než bratr, ale víc než průměrný plat a v životě umím Bojovat. Plodnost to asi ovlivnilo, ale po delším boji, mám doma přirozeně podčateho kluka. Tak nevěšte hlavu, dámy z dvojčat, a když budete chtít dokážete všechno i když to dá víc práce. Krásný den.

V.R. Jana 08.04.2019

Jsem z dvojčat - holka, kluk. Já jsem normální ženská a brácha normální chlap. Už v kočárku bylo znám, kdo má jaké pohlaví. Plození dětí bez problémů.

Svojen 08.04.2019

To je zase pokroucená a vylhaná gender propaganda, to by mě zajímalo, jestli to tady v české kotlině těm marxistům ještě někdo žere. Řekl bych, že nikoli.

Siraellen 07.04.2019

to by mě nenapadlo

jana 07.04.2019

...jsem dívka z dvojčat, bratr má stř. školu, já VŠ, máme krásný vztah. Holky si povídají, my se na sebe jen podíváme a víme... :-))

ovace 07.04.2019

to si nemyslím

Luboš 07.04.2019

Měk jsem spolužáky dvojčata, Honzík a Majka. Žádné problémy, normální děti. Takže článek o ničem, stejně jako i podobný výzkum - vyhozené peníze!

Játyon 07.04.2019

Blbost. Mám dvojčata, kluk je autista a holka závodí v plavání a bere medaile. Ve škole samé jedničky. A dělal někdo výzkum, jak jsou na tom např. holčičky dvojčata? To jako podle tohoto článku budou obě geniální?

Karel Píka Játyon 07.04.2019

Trefil jste do černého. Máme jednovaječná dvojčata dívky a obě vystudovaly VŠE. Dnes obě obchodují na burze a jsou za vodou. A to je jim teprve 26 let. :-)

Kamila Karel Píka 08.04.2019

A která z dívek ovlivňovala svým testosteronem tu druhou?*4*

Kateřina 07.04.2019

Totální hovadina. Mám dvojčata kluka a holku oba jsou na univerzitě a dcera rozhodně není za synem pozadu. Troufám si tvrdit ze naopak. Za tenti vyzkum by měli vrátit peníze asi jako za ten který tvrdí že očkování způsobuje autismus.

Pavel 07.04.2019

Příliš nevěřím tomu, co jsem si právě přečetl, neboť sousedka má dvojčata, nyní skoro třicetiletá. Syn se pouze vyučil truhlářem a příliš nevydělává (pracuje na pile), zatímco dcera úspěšně dokončila vysokou školu a má velmi dobře placenou práci v jedné místní velké firmě.

Obrinka 07.04.2019

Máme tři děti. Trojvajecne trojcata kluky :-) :-) :-)

Marie 07.04.2019

Co je to za blbost Mám snachu je inženýrka stejně jako její bratr a navíc je úžasná.

aster 07.04.2019

Nevím, oč se tu všichni přeme - vždyť už jen věta "....tvrdí vědci z univerzity v Tramtárii..." mluví za vše. A všimněte si, že druhá polovina článku sice obsahuje různé zajímavosti o dvojčatech, ale tyto už s tématem vůbec nesouvisí...:-p Lidé všeobecně mají sklon přeceňovat informace, které jsou jim předhozeny na základě jakési (většinou nedohledatelné) statistiky. Tyto výzkumy jsou víceméně k ničemu - jen díky nim vznikají zbytečné předsudky. A to, že má někdo ve škole dobré známky, nemusí znamenat, že má vysoké IQ - většinou ti, kteří mají lepší známky na zš a sš, na vš už tak oslnivé výsledky nemají a nesouvisí to s pohlavím. A co se týče úspěšnosti v práci a v životě - lidé, kteří mají výrazně vyšší IQ, můžou mít s uplatněním mnohem více problémů.

Sakrastik 07.04.2019

hmmm tak nejdřív byl průšvih že jste kluk nějak tak až se vyklubete a teď jsme se dostali do stádia že už v děloze se klubat jako kluk je trestné *19*

Jaroslava Koenig 07.04.2019

Lidičky,nečtěte tyhle blbosti.Jsem dvojče,žena a vše je obráceně,než vědecké výzkumy.

Marcela Jaroslava Koenig 07.04.2019

Máte pravdu znám dvojčata , vzdělání stejné a žena není svalnatá.

Eva Škamlová 06.04.2019

Tohle musí rodiče dvojčat obojího pohlaví vážně dost naštvat. Zjednodušující převzetí výsledků rozmanitých vědeckých výzkumů může být škodlivé. Za nějaký rok jiná skupina vědců uskuteční výzkum, který popře výsledky toho předešlého. Anebo přijde ještě na docela jiné poznatky v prenatálním vývoji dvojčat. I kdyby to tak bylo, co by s tím podle vás rodiče asi měli dělat?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat