Komentáře k článku

Martina 06.04.2019

Mám párečková dvojčata. Holka je ultrachytrá a překrásná blondýnka. To, že ženy vydělávají méně, se skutečně netýká dvojčat. A že vědci zjistili....dost by mě zajímaly zdroje, odkud čerpáte. Článek nic moc.

Logik Martina 06.04.2019

Děláte oblíbenou chbu nepřilš vzděláných lidí - totiž že používáte tzv. argumentační klam, a to konkrétně usuzování na celek z jednotlivosti, což zkrátka nejde. V článku je jasně napsáno, ýe to tak nemusí nutně být, ale že vyšší statistická pravděpodobnost je prokázána. Kolik dvojčátek jste zkoumala, že můžete statisticky průměrovat výsledky?

holka z dvojčat Logik 06.04.2019

Chi, takže já bych měla být asi problematická a nevzdělaná a navíc vydělávat méně než brácha-dvojče.... no, nevím, kde se stala chyba, ale jsem na tom přesně naopak... *4*

denun holka z dvojčat 06.04.2019

Ale ano, nejste tak bystrá, jak byste být mohla (nehledě k vašemu méně chytrému a méně úspěšnému bratrovi). Nejste geneticky shodní, to vám nedochází? Srovnáváte jabko s hruškou. Teprve ve velkém vzorku vyjde najevo, že i ty chytřejší i ty hloupější sestřičky z dvouvaječných dvojčat jsou o něco hloupější než průměr chytřejších/hloupějších ostatních holčiček. Taky jsou méně plodné, méně vydělávající, více agresivní atd. Možná vám bratříček vzal v děloze právě ty body IQ potřebné k tomu, abyste to pochopila.

Honza 06.04.2019

Na základce se mnou do třídy chodili dvojčata kluk+holka. Od samého začátku byla v učení vždy lepší holka než její dvojče brácha. To jsou zase výzkumy pro kočku.

JVK 06.04.2019

Nezačínají se pohlavní hormony tvořit až v pubertě?

XY JVK 08.04.2019

Ne, jsou přítomny již během prenatálního vývoje, protože kdyby neměl chlapeček testosteron už tehdy byla by z něj holčička.

xxkouckaxx 06.04.2019

no to jsou mi věci :-)

aster 06.04.2019

No a v jiných studiích se uvádí, že prý ženy, které více ovlivnil testosteron, mají lepší výsledky v technických oborech *4* nechápu, proč se pořád muži snaží dokázat, proč a v čem jsou lepší, než ženy - v tomto si nezadají s klasickými feministkami, které - stejně jako jejich mužské protějšky - postrádají zdravý rozum.

Chlap od vedle aster 06.04.2019

Ale vždyť tady je právě vina házena na muže. Feministky už obviňují i prenatálního bratra, že vydělávají kvůli němu méně. Tyhle pseudo vědecké studie jen živí diskuze na toto téma. Je to srajda jako všechny podobné články.

helus 06.04.2019

Že by dvojče chlapec,na druhé dvojče holku mělo takový vliv nevěřím.

nea 06.04.2019

Zajímavý článek.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat