Kombinézy a bundy do autosedaček nepatří. Raději pořádně zatopte

Zima o sobě v posledních dnech dává pořádně vědět a vy už zase zapínáte své děti do autosedaček v bundách a kombinézách, aby jim po cestě nebyla zima? Děláte velkou chybu! Odborníci apelují na rodiče, aby v autě raději pořádně zatopili, aby mohli své děti svléknout z teplých svršků a vozit je bezpečně. Mnoho rodičů si ale stále nedá říct. V čem je háček?

Bezpečnost je základ

Zimní bundy se většinou vyrábějí z hladkých a kluzkých materiálů, což je jedním ze zásadních důvodů, proč je nevhodné poutat v nich dítě do sedačky. Jde jednoduše o to, že v případě krizového brzdění hrozí riziko, že pásy z bundy sklouznou. Dalším důvodem je to, že je prakticky nemožné utáhnout pásy natolik, aby mezi nimi a tělíčkem dítěte vznikl prostor maximálně na vsunutí vaší ruky. Bunda je měkká a v případě nárazu se chová tak, jako by ji dítě vůbec nemělo. Vůle mezi pásy a tělem dítěte je tak veliká, že hrozí nadměrný pohyb dítěte v sedačce nebo přímo jeho vypadnutí.

V druhé řadě pohodlí

Určitě víte, jak nepohodlně se cítíte za volantem, když na sobě v zimě máte větší množství vrstev a k tomu objemnou bundu. Špatně se vám sedí i řídí. A teď si představte, že jste připoutaní ze všech stran, utažení v těsné sedačce a silném kabátě. To nezní moc komfortně, že? Dopřejte pohodlí i vašemu pokladu a posazujte ho do sedačky jen ve svetříku. Nejednomu dítěti jsou oblečení a nemožnost pohybu v sedačce natolik nelibé, že je schopno celou cestu proplakat, což řidiči na koncentraci rozhodně nepřidá. V zájmu bezpečnosti všech cestujících se snažte, aby cestování bylo dítěti co nejpříjemnější.

Pořád zima?

V chladných zimních měsících se auta zahřívají velmi pomalu, a když není času nazbyt, může být problém se těmito radami řídit. Mnohem lepší ale je, pokud dítěti bundu nebo kombinézku nedáte a zabalíte ho do deky až po připoutání. Bude mu stejně teplo jako v bundě a vy můžete mít jistotu, že je vaše dítě skutečně v bezpečí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat