Vztah s finančně nezávislou ženou

Vyděláváte více než váš manžel nebo partner? To je vám samozřejmě přáno. Ale napadlo vás někdy, jak se cítí váš muž? Jaké to je, když jste úspěšnější než on a kamarádi v hospodě si z něj utahují?

Pokud u vás situace, kdy vyděláváte razantně víc než váš manžel, nastala v průběhu vztahu, je důležité pro zachování zdravého vztahu i rozumu o ní hovořit. Hodně! Nejenže na psychiku muže může mít zásadní vliv fakt, že nepřispívá do rodinného rozpočtu dostatečnou měrou, na klidu mu ani nepřidá, že by měl snad zastávat i ženskou roli v domácnosti. A že tyto myšlenky budou vašeho muže napadat často!

Vyjasněte si role

Ať už se cítíte emancipovaná nebo ne, u většiny mužů, ale i žen, v tradičním pojetí živitele rodiny stále vládne muž. A to i přestože v současné době až čtvrtina žen vydělává více než jejich muži. Pokud se tedy rozhodnete, že doma s dětmi zůstane muž a vy budete dál pracovat na vlastní kariéře, není na tom nic špatného. Je ale potřeba, aby s tím souhlasili oba. Neznamená to však, že žena chodí do práce a muž se stará o děti jen do chvíle, než ona se vrátí. Jde spíše o otočení rolí. A to hodně mužů těžko rozdýchává.

Místo živitele hospodyňkou

Muž v domácnosti si musí zvyknout na to, že po 10–12 hodinách v práci se jeho žena určitě nepřiřítí domů s nákupem, aby uvařila večeři a ještě rychle utřela prach! Je tedy potřeba vyřešit zásadní otázku – kdo to udělá? Na druhou stranu by výše příjmu neměla rozhodovat o tom, kdo bude „hlavou rodiny“ a kdo bude mít rozhodovací právo. Pořád mějte na zřeteli, že jste partneři a alespoň o zásadních otázkách byste měli rozhodovat společně.

Mluvte, mluvte, mluvte!

Komunikace ve vztahu je velmi důležitá, ale každý průměrný psycholog vám potvrdí, že v případě, kdy „kalhoty“ nosí žena, je nutné mluvit spolu o to více. Pokud se muž začne se svými starostmi uzavírat do sebe a přestane mluvit, je to cesta do pekel. Snažte se vyjasnit si na rovinu, všechny možné situace – kdo bude platit jaké složenky? Kdo zaplatí dětem kroužky? A jak to bude s placením třeba v restauraci? Když budete připraveni na všechny možnosti, vyhnete se tak pocitu méněcennosti, příkoří a urážení. Vážení pánové tvorstva – nikdy a za žádných okolností nechtějte ztrapnit sami sebe výčitkou, že jste na ženě závislí! Ona vám to v opačném případě také nikdy neřekne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat