Společnost Mironet nabízí 1000 počítačů dětem rodin v nouzi pro jejich domácí studium

24.03.2020 | Děti a rodina

Společnost Mironet se rozhodla v době, která je náročná pro nás všechny, zajistit 1000 počítačů dětem rodin v nouzi pro jejich domácí studium a vyzývá veřejnost, aby se také zapojila. V této době není na co čekat a je na čase být k sobě co nejvíce ohleduplní, vzájemně se podporovat a pomáhat si. Jak se do projektu můžete zapojit i vy, nebo potřebujete zrovna vy počítač k zapůjčení pro své děti?

"Hledáme rodiny, kterým se kvůli situaci způsobené koronavirem nedostává prostředků a jejichž děti nemohou studovat na dálku. Těmto chceme pomoci. Zároveň hledáme dobrovolníky, kteří nám s tímto projektem chtějí pomoci. Mironet těmto rodinám zajistí zapůjčení až 1000 počítačů Mironet a pokusí se získat další, které třeba někdo jiný už nevyužívá. Mironet bude spolu s nadačním fondem IT People koordinovat práci dobrovolníků, kteří se mohou do akce zapojit darem, svojí prací nebo alespoň sdílením. Všichni tito se mohou u nás zaregistrovat na stránce www.mironet.cz/koronavir, kde jsou i další informace k celé akci" vysvětluje majitel společnosti Robert Novotný.

Komu je pomoc určená

Tato pomoc je určena primárně rodinám, které mají dítě školního věku, nemají pro něj zajištěnu techniku pro školní vzdělávání na dálku a kvůli výpadku příjmů si tuto techniku nemohou dovolit nakoupit. Jedná se o rychlou zápůjčku techniky, kdy ji společnost Mironet po odeznění krize na konci června odebere zpět a pokud se jedná o techniku od dobrovolníků, tato poté bude věnována těm rodinám, které si nemohou dané vybavení pro své děti dovolit dlouhodobě. 

Technika ze strany Mironetu bude zapůjčena za symbolických 320 Kč/měsíčně. Poplatek slouží také tomu, aby tato služba nebyla nadužívána a dostala se k těm, kteří ji nyní opravdu potřebují. Darovaná bazarová technika ze strany dobrovolníků bude poskytnuta buď za poplatek, nebo v některých případech zcela zdarma (podle vyhodnocení konkrétního případu a možností).

Pro využití techniky k vzdálenému vzdělávání je třeba internetového připojení, které bude Mironet, Nadační fond IT People a dobrovolníci zajišťovat rodinám dle místní situace a možností. Budou jednat se sousedy, s místními poskytovateli, se samosprávami a s operátory.

Jak se zapojit

Lidé, kteří se chtějí zapojit jako dobrovolníci, kteří chtějí nabídnout své nepotřebné přístroje, nebo lidé, kteří chtějí požádat o zapůjčení přístroje, najdou formuláře na adrese www.mironet.cz/koronavir. O zapůjčení techniky mohou lidé také žádat na telefonním čísle 234 700 800.

Mironet navazuje na svoji pomoc spoluobčanům, kdy při povodních v letech 2002, 2010 a 2013 vyvinul metody vedoucí k záchraně IT techniky a elektroniky poničené zaplavením. Do pomoci vložil celkem 1,2 mil. Kč a výsledkem pomoci byla zachráněná technika v celkové hodnotě přes 8 mil. Kč. Stejného pákového efektu chce Mironet dosáhnout touto akcí, nyní je krizí zasaženo celé Česko, a je proto připraven do této akce vložit řádově více peněz.

"Mironet je IT e-shop s miliardovým obratem, s fungující logistikou a schopností řídit projekty. Navíc díky předchozí pomoci máme zkušenosti a známe potřebné postupy v poskytování pomoci  věříme proto, že i tento rozsáhlejší projekt jsme schopni zvládnout a zajistit. Je však jasné, že pro úspěch tohoto projektu potřebujeme místní dobrovolníky v celé ČR, kteří zajistí odběr, instalaci a distribuci techniky i osoby, které nám pomohou akce v místě organizovat. Také věříme, že nám ostatní spoluobčané pomohou nalézt rodiny, které tuto naší nabízenou pomoc nyní potřebují," dodává Novotný.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat