První pomoc miminku při prořezávání zoubků

Růst prvních zubů nebývá procházkou růžovou zahradou, o čemž už se na vlastní kůži i nervy přesvědčilo mnoho rodičů. S jakými prostředky můžete v této nelehké situaci počítat? Někdo nedá dopustit na heřmánek, zatímco jiný vychvaluje zázvor či vanilkový extrakt.

Ach, ty dětské zoubky! Ať už se vašemu maličkému začaly prořezávat ještě před prvními narozeninami, nebo až o pár měsíců později, kromě vás to možná zaregistrovali i sousedé. Ustavičný pláč, nevrlost, nechuť k jídlu i silnější touha po mazlení, to všechno jsou doprovodné příznaky náročného „zubního období“. Jenže jak svému milovanému uzlíčku štěstí ulevit? A tím vlastně i sobě? Farmaceutické přípravky představují jistou možnost, nicméně ani alternativní metody nemusíte zatracovat. Třeba tyhle opravdu fungují…

Zázvorový čaj? Spásné léčivo v krizi

Slyšeli jste, že zázvor do úst našich nejmenších nepatří, stejně jako do žaludku? Pokud se s ním zachází správně, není třeba ho z domácí lékárničky vylučovat. Potírání nateklých a citlivých dásní slabým zázvorovým čajem přináší první pomoc, neboť složky obsažené v tomto koření působí protizánětlivě, zatímco snižuje otoky a tlumí bolesti. V rozumném množství i síle může tento medikament skutečně přinést tolik potřebnou útěchu. V případě, že máte stále obavy, proberte celou situaci se svým pediatrem a požádejte ho o názor i radu.

Vanilkový extrakt jako další alternativa

Je mnoho lidových léčitelů, kteří na schopnost vanilkového extraktu přísahají. Ovšem ani moderní věda nepopírá, že tento prostředek působí proti destruktivnímu působení škodlivých radikálů, zatímco přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu, napravuje pošramocené metabolické funkce a příznivě ovlivňuje psychiku. Zkuste kapku extraktu prostřednictvím bavlněného tamponu aplikovat přímo na klubající se zoubek, bolest ustoupí a dostaví se uklidňující pocit.

Heřmánek, všestranný přítel

Heřmánkový čaj se kojencům podává zcela běžně, a to zejména pro lepší usínání. Kromě toho, že navozuje spánek, také tlumí bolestivé nepohodlí spojené s vývojem dětského chrupu. Při manipulaci s tímto pomocníkem s ním zacházejte tak, jako je popsáno výše, uvidíte sami, že se to nemine účinkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat