Komentáře k článku

nea 04.06.2020

Matka s kočárkem je naprosto přirozené.

Mana 03.06.2020

Bohužel, 90 % matek se chová, jako by jejich dítě ( a někdy i ony) mělo všechna privilegia světa. Takže já ty prodavačky i okolí docela chápu. Ve světě, kde mamince jemně naznacite, že vytáhnout prsa v bance a začít kojit mimiska je velmi nevhodné, a ona z toho namísto sebereflexe udělá poprask a přitáhne tlupu podobně posahanejch kamosek, aby se vám teda jako za tu drzost pomstily, se radši od takových držím dál.

Leona 03.06.2020

Nechápu článek 🤔. Mám 3 děti a nic z toho se mi neděje, právě naopak. Většinou si s dětmi připadám jak ve výkladní skříni.A ten zbytek taky nesedí.Asi jsem si už zvykla na to, že mateřství není jen o dětech 😉.

Sona 03.06.2020

No..., tím, že nikdo nevodí do obchodu děcko se špinavýma rukama, bych si tedy až tak jistá nebyla. O tom, že hodně děcek lítá po obchodě jako neřízená střela snad netřeba diskutovat. Romčata jsou kapitolou samou pro sebe. Jako prodavačka bych asi taky z dětí a jejich vždy hájících matek měla osypky. Už jsem viděla i matku, jejíž děcko rozbilo hrníček a ona začala ječet na prodavačku. Preventivně asi...

Vlčice 03.06.2020

Po přečtení tohoto článku bych měla jako matka čtyř dětí začít lamentovat, jak je to všechno pravda a jak mámy s dětmi nemá nikdo dost rád. Ale nebudu. S tolika dětmi máte totiž kdekoliv mezi lidmi tolik starostí (aby neskočily pod auto, nevysklily výlohu, nesebraly jinému dítěti zmrzlinu nebo abych některé nezapomněla na zastávce autobusu), že vůbec nestačíte vnímat, jestli se na vás protijdoucí muž usmívá nebo vám prodavač v drogerii nabízí kávu. Není to totiž na vrcholu žebříčku důležitosti. Jediné, s čím ze srdce souhlasím, je to, že naši muži jsou slepí a chromí vždy, když do autobusu nastupuje máma s kočárem. Co by našim pánům tvorstva udělalo, kdyby ráčili zvednout svou sedinku a pomoct mamině s kočárem? V naprosté většině případů, kdy jsem potřebovala pomoct do nebo z autobusu s kočárem, mi pomohla žena. V tomhle by čeští muži měli výrazně přidat.

Katherine 03.06.2020

No teda... jako jsem matka 3 dětí, nedělám z nich ani ze sebe polobohy, umím zařvat i plácnout pokud je to třeba. Ale co je to tady za nenávist vůči matkám a dětem, to nestačím zírat. 😳 celkově v ČR je mentalita jiná než třeba v UK. Tam jsem s kočárkem přišla do autobusu/metra a hned se zvedlo minimálně 5 lidí aby mě pustili sednout. Na chodníku mi uhýbali sami od sebe už z dálky, aniž bych to vyžadovala. Když jsem vešla někam do dopravy s mimčem v nosítku, opět ochotní lidé nabízející pomoc a místo k sezení. To tady v ČR mě nechali lidi všech věkových kategorií stát ve vlaku v 8.měsíci těhotenství, dokud je neupozornil průvodčí... tak kde to jsme :-/ no a pak se už asi nemohu divit jak se zde na matky i děti útočí. Ale uvědomme si, že ty vámi zatracované děti, jsou vaše budoucnost. Kdo vám bude jednou vydělávat na důchody, hmm?

helus 03.06.2020

Ráda jsem jezdila s kočárkem.Žádná pravidla nebyli.

umimmluvitcesky helus 03.06.2020

Nebyla.

Taky máma 03.06.2020

K těm cyklostezkám....chápu, že jsou určené pro cyklisty / bruslaře.... Pohyb s kočárkem a odrážedlem je krajně nebezpečný pro všechny zúčastněné. V našem městě jsou ale všechny pěší zóny zároveň cyklostezky a jeden jediný park. Tak kam mám sakra s těma dětma s odrážedlem chodit:???? Do města na chodník?

Alice Taky máma 03.06.2020

Pravda souhlasím s vámi

Taky máma 03.06.2020

Mám dva malé kluky. Jednoho v kočárku, jednoho všude kolem. Do obchodu s nimi jdu jen pokud musím. Pokud tam neposlouchají, odejdu. Na druhou stranu, někde se chování v takových zařízeních naučit musejí. Takže máme za sebou divadlo (nemyslím Michala z kouzelné školky), několik vernisáží, koncert a nějaké to stolování na veřejnosti. Vždy k nám byli lidé spíše milí.... Stalo se mi ale, že jsem potřebovala nastoupit do autobusu s kočárkem a tak 10 mužů ve věku 15 - 50 let se tvářilo, že mě nevidí. Požádala jsem tedy o pomoc řidiče. Ten řekl, že má nemocná záda a ať si poradím sama. Skončila jsem pak v nemocnici s rozšklebenou jizvou po císaři.*7*

Magdaléna 03.06.2020

Čemu se divíte? Opravdu nikoho nezajímáte.

Daniela 03.06.2020

Možná by chtělo, aby si dnešní maminky nedělaly z dětí jen kamarády, ale aby děti věděly kde je hranice poslušnosti. Mám dva dospělé syny a opravdu jsem s nimi nediskutovala co mohou a co ne, jako to dělají dnešní malé děti, ale synové poslechli napoprvé a do obchodu jsme chodily normálně všichni spolu.

kamila76 03.06.2020

Určitě

xxkouckaxx 03.06.2020

já si nijak znevýhodněná jako mamča nikdy nepřipadala , spíš naopak

Katka 03.06.2020

Nedivím se. "Maminky" (z těch věčných zdrobnělin je mi fakt na zvracení) furt čekají, že je všichni kolem budou obskakovat. Ale - světe div se - společnost se netočí kolem nich a jejich ratolestí, které jsou čím dál víc nevychované a neovladatelné...

L 02.06.2020

Tak tolerance by měla být na obou stranách. Někdy to tak je, někdy ne. Nesouhlasím s tím, že jak je psáno níže, že kdo má odovulkováno a odmimískováno, tak není na ty naše poklady zvědavý. V obchodech by měla panovat vzájemná slušnost mezi prodávajícím a zákazníkem. Hned např. sekýrovat matku s dítětem, když se nic neděje nebo s nimi jednat jak s odpadem, taky není zrovna příjemné. Ale jasně, taky mám v okolí známé co si myslí, že ony jakožto matky snědly moudrost světa a jsou ty nejlepší a zároveň nechají své ratolesti dělat virvál. Zkušenosti s naším klučíkem, co se týká cizích lidí mám zatím neutrální. Ovšem musím podotknout, že se mi velmi často stává, že jdu s kočárkem po chodníku, vedle frekventovaná cesta, snažím se nepřekážet chodcům, ale ti se mě i tak snaží vytlačit pod jedoucí auta.

Alice 02.06.2020

Ty brďo, jak tak čtu ty komentáře, tak nechci bránit matky, také jsem dvojnásobná matka, snažím se nebýt na obtíž ostatním a přeji si aby mě ostatní taky neotravovali, ale to jsou komentáře jen o tom jak jsou matky hrozné, jakoby jste zapomněli že jste meli taky děti, nebo vůbec neměli, nebo jste ta strašná generace super matek co kdysy zvládly vše a zbyla vám jen plná pusa rádoby chytrých rad

L Alice 02.06.2020

Zdravím. Vyjádřila jste to moc pěkně. Mě se to tak hezky nepodařilo.

Linda Alice 03.06.2020

Zkuste zopakovat gramatiku a teprve pak pište nějaká ta moudra. Číst ponaučení od člověka, který neumí používat i/ý, je směšné

Alice Linda 03.06.2020

Já vám tady nepsala diktát z českého jazyka, ale svůj názor. Lidi jako vy umí jen plivat jedovaté sliny a útočí na cizí názor co,,,, klasická generace těch nejchytřejšich. Pro příště můj komentář nemusíte číst a můžete ho přejet a pokračovat dál, ale to by jste se pak necítila důležitě:-P

aster Alice 03.06.2020

Také jsem dvojnásobná matka a moje děti jsou už dospělé. Neříkám a ani si nemyslím, že jsem vždycky všechno zvládala na výbornou, ale když jsem byla kdekoliv s dětmi na návštěvě nebo na nákupech věděly, že se mají chovat slušně - co to znamená, chovat se slušně, snad není třeba vysvětlovat. Dnešní děti to většinou neví - a čí je to vina...?

Magda Baťková 02.06.2020

No holt jste chtěly děti, bylo to vaše rozhodnutí, nikdo vás do toho nenutil, tak si teď nestěžujte. Jo a ještě bych ráda viděla to ,,decentní upozornění,,. Většina matek začne místo upozornění hystericky vypiskovat.

Radka 02.06.2020

Jako máma, již brzy 4 dětí a současně prodavačka v obchodě to vidím podobně. Rodiče mi přijdou, že je jim samotným velmi nepříjemné, když s dětmi někam musí, inu, když mamka u nás zkouší oblečení, nebo jej vybírá, pujčíme dětem papír a fixy a pod pultem máme i mňamky, které když rodiče svolí dáváme. S dětmi se člověk vždycky domluví, což se nedá říci o mnohých dospělých, kteří se v obchodě chovají jako prasátka.

flaush 02.06.2020

já si jako tank připadám...mám dvojčecí kočár, tři děti a sledování toho, komu bych mohla překážet, už mě přešlo...jsou situace, kdy prostě při nejlepší vůli neuhnu, do kopce s tím nevyběhnu a do dveří se taky většinou vejdu, ale potřebuju k tomu prostor pro manévrování..je to o lidech, za mě má drtivá většina pochopení :)

Hostije 02.06.2020

Nejsem zvědavá na cizí rozjívené děti. Stejně tak nejsem zvědavá na blbý keci důchodců, kteří myslí, že mohou komentovat, co zrovna se svým dítětem na ulici dělám (aby si místní starobinec nemyslel, že je to něco nelegálního). Snažím se být neviditelná, o privilegia nestojím. Cizí lidi mě nezajímají. Ale když jdu po pravé straně chodníku a proti mě se valí tlusťoši zabírající celou šířku chodníku, tak opravdu s kočárem do škarpy neuhýbám.

Arty Hostije 02.06.2020

Dle Vašeho komentáře Vás cizí lidé zajímají více, než píšete. Někdo, komu je to ganz egal by si sotva vyléval srdéčko zde*7*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat