Komentáře k článku

aster 02.06.2020

Zajímavé - nikdy jsem takovéto pocity neměla a nezaznamenala jsem ani nějaké takové "pohledy" - možná se společnost od té doby změnila...ovšem je fakt, že se posledních cca10 let setkávám s takovým chováním dětí na veřejnosti, že bych nejraději střelila pár facek jejich matce a otci za "nevýchovu" *6*

Eva aster 02.06.2020

Přesně, souhlasím. Ono to chce také pohled z druhé strany. Měla jsem tu čest ve vlaku s matinkou se třemi dětmi, co vyznává "nevýchovu" a řeknu Vám, že bych ten plášť neviditelnosti brala sama.

Li aster 02.06.2020

Nevím jestli paní čeká slavobranu u každého obchodu,nebo potlesk kolemjdoucich na ulici,ale mela by si uvědomit, že to že je matka neznamená byt středem pozornosti,i když po informacich z internetu se to může tak jevit ;). Trošku se možná zamyslet nad chovanim děti, protože mích dvojčat se v obchodech nikdo neděsí - volná výchova u nás nefrčí. A fakt jsem nikdy netoužila po zářivých usmevech od cizích lidí na chodníku. Asi malinko sebestředna paní.

Loll 02.06.2020

Jsem maminka ale nikdy jsem pozornost nebo nějaké výhody nechtěla. Některé matky si myslí, že jim patří svět. Nebo když jedou s kočárkem tak, aby jim každý uhýbal. Hlavně když jsou dva kočárky vedle sebe. Chodníky jim nepatří.

anežka 02.06.2020

Nevím, já zatím potkávám jen matky, které se řídí heslem"Já jsem matka a kdo je víc", neuhnou na chodníku, chovají se bezohledně.

Alena Hájková 02.06.2020

Současné děti jsou nevychované, matky radši telefonují a svých dětí si v obchodě nevšímají i kdyby Vám obracely krám naruby natož aby je okřikly nebo, nedej bože jim plácly jednu přes zadek. Z vlastní zkušenosti se děsím toho, když vidím, že jde do krámu matka s dětmi, z toho mi vstávají vlasy hrůzou. Když na sebe strhnou regál s obuví, takže je sklo nejen pořeže, ale ještě je těžké. Jen aby se dětí nedotklo , že jim někdo něco zakazuje. Mám dva dospělé syny a šest vnoučat, které občas dostaly na zadek, když byly malé a zlobily. Nemám pocit , že utrpěly duševní újmu.

Carrie Alena Hájková 02.06.2020

Souhlasím s vámi

Sona Carrie 03.06.2020

si tak ...

Sona Carrie 03.06.2020

Asi tak ...

Háňa 02.06.2020

Prostě si uvědomte, milé maminky, že ostatní na ty vaše poklady nejsou zvědaví. Už mají odovulkováno, odmimískováno, a mají tedy plné právo mít "svaté rodinky" v nemilosti, protože je prostě obtěžují - už mají jiné zájmy. .

Trémon Háňa 02.06.2020

XD Přesně, škoda, že tu není smajlík pro potlesk.

Trémon 02.06.2020

Nevím, kde autorka tohoto nesmyslu žije, protože drtivá většina matek se chová jak píše paní dole, já jsem matka, kdo je víc. Opovážila jsem se paní u nás v obchodě po předchozím upozornění, ať si hlídá dítě, říct, že jestli to ten malý rozbije, dám jí to k úhradě. Řekla mi, že to nemůžu myslet vážně, že jsme snad pojištění. Pomyslela jsem si, že by se měla nechat pojistit na hlavu. Naštěstí pochopila, že si nedělám srandu a dítě posadila na kočár. Na cyklostezce dvě maminy s kočárky a kolem nich se plácá dítě na odrážedle, no co, cyklista počká nebo sleze z kola a obejde je. Pochopím, když pláče malé miminko, ale když ječí děcko 2 roky v šalině 20 minut a matka se tváří, že o tom neví, myslí si, že jsou na to ostatní zvědaví ? Naštěstí jich k nám do obchodu moc nechodí, ale když jsme měli ty desinfekce, když jinde nebyly, tak bohužel chodily a my v obchodě nejsme na malé děti zavedení.

Hostije 02.06.2020

Nejsem zvědavá na cizí rozjívené děti. Stejně tak nejsem zvědavá na blbý keci důchodců, kteří myslí, že mohou komentovat, co zrovna se svým dítětem na ulici dělám (aby si místní starobinec nemyslel, že je to něco nelegálního). Snažím se být neviditelná, o privilegia nestojím. Cizí lidi mě nezajímají. Ale když jdu po pravé straně chodníku a proti mě se valí tlusťoši zabírající celou šířku chodníku, tak opravdu s kočárem do škarpy neuhýbám.

Arty Hostije 02.06.2020

Dle Vašeho komentáře Vás cizí lidé zajímají více, než píšete. Někdo, komu je to ganz egal by si sotva vyléval srdéčko zde*7*

flaush 02.06.2020

já si jako tank připadám...mám dvojčecí kočár, tři děti a sledování toho, komu bych mohla překážet, už mě přešlo...jsou situace, kdy prostě při nejlepší vůli neuhnu, do kopce s tím nevyběhnu a do dveří se taky většinou vejdu, ale potřebuju k tomu prostor pro manévrování..je to o lidech, za mě má drtivá většina pochopení :)

Radka 02.06.2020

Jako máma, již brzy 4 dětí a současně prodavačka v obchodě to vidím podobně. Rodiče mi přijdou, že je jim samotným velmi nepříjemné, když s dětmi někam musí, inu, když mamka u nás zkouší oblečení, nebo jej vybírá, pujčíme dětem papír a fixy a pod pultem máme i mňamky, které když rodiče svolí dáváme. S dětmi se člověk vždycky domluví, což se nedá říci o mnohých dospělých, kteří se v obchodě chovají jako prasátka.

Magda Baťková 02.06.2020

No holt jste chtěly děti, bylo to vaše rozhodnutí, nikdo vás do toho nenutil, tak si teď nestěžujte. Jo a ještě bych ráda viděla to ,,decentní upozornění,,. Většina matek začne místo upozornění hystericky vypiskovat.

Alice 02.06.2020

Ty brďo, jak tak čtu ty komentáře, tak nechci bránit matky, také jsem dvojnásobná matka, snažím se nebýt na obtíž ostatním a přeji si aby mě ostatní taky neotravovali, ale to jsou komentáře jen o tom jak jsou matky hrozné, jakoby jste zapomněli že jste meli taky děti, nebo vůbec neměli, nebo jste ta strašná generace super matek co kdysy zvládly vše a zbyla vám jen plná pusa rádoby chytrých rad

L Alice 02.06.2020

Zdravím. Vyjádřila jste to moc pěkně. Mě se to tak hezky nepodařilo.

Linda Alice 03.06.2020

Zkuste zopakovat gramatiku a teprve pak pište nějaká ta moudra. Číst ponaučení od člověka, který neumí používat i/ý, je směšné

Alice Linda 03.06.2020

Já vám tady nepsala diktát z českého jazyka, ale svůj názor. Lidi jako vy umí jen plivat jedovaté sliny a útočí na cizí názor co,,,, klasická generace těch nejchytřejšich. Pro příště můj komentář nemusíte číst a můžete ho přejet a pokračovat dál, ale to by jste se pak necítila důležitě:-P

aster Alice 03.06.2020

Také jsem dvojnásobná matka a moje děti jsou už dospělé. Neříkám a ani si nemyslím, že jsem vždycky všechno zvládala na výbornou, ale když jsem byla kdekoliv s dětmi na návštěvě nebo na nákupech věděly, že se mají chovat slušně - co to znamená, chovat se slušně, snad není třeba vysvětlovat. Dnešní děti to většinou neví - a čí je to vina...?

L 02.06.2020

Tak tolerance by měla být na obou stranách. Někdy to tak je, někdy ne. Nesouhlasím s tím, že jak je psáno níže, že kdo má odovulkováno a odmimískováno, tak není na ty naše poklady zvědavý. V obchodech by měla panovat vzájemná slušnost mezi prodávajícím a zákazníkem. Hned např. sekýrovat matku s dítětem, když se nic neděje nebo s nimi jednat jak s odpadem, taky není zrovna příjemné. Ale jasně, taky mám v okolí známé co si myslí, že ony jakožto matky snědly moudrost světa a jsou ty nejlepší a zároveň nechají své ratolesti dělat virvál. Zkušenosti s naším klučíkem, co se týká cizích lidí mám zatím neutrální. Ovšem musím podotknout, že se mi velmi často stává, že jdu s kočárkem po chodníku, vedle frekventovaná cesta, snažím se nepřekážet chodcům, ale ti se mě i tak snaží vytlačit pod jedoucí auta.

Katka 03.06.2020

Nedivím se. "Maminky" (z těch věčných zdrobnělin je mi fakt na zvracení) furt čekají, že je všichni kolem budou obskakovat. Ale - světe div se - společnost se netočí kolem nich a jejich ratolestí, které jsou čím dál víc nevychované a neovladatelné...

xxkouckaxx 03.06.2020

já si nijak znevýhodněná jako mamča nikdy nepřipadala , spíš naopak

kamila76 03.06.2020

Určitě

Daniela 03.06.2020

Možná by chtělo, aby si dnešní maminky nedělaly z dětí jen kamarády, ale aby děti věděly kde je hranice poslušnosti. Mám dva dospělé syny a opravdu jsem s nimi nediskutovala co mohou a co ne, jako to dělají dnešní malé děti, ale synové poslechli napoprvé a do obchodu jsme chodily normálně všichni spolu.

Magdaléna 03.06.2020

Čemu se divíte? Opravdu nikoho nezajímáte.

Taky máma 03.06.2020

Mám dva malé kluky. Jednoho v kočárku, jednoho všude kolem. Do obchodu s nimi jdu jen pokud musím. Pokud tam neposlouchají, odejdu. Na druhou stranu, někde se chování v takových zařízeních naučit musejí. Takže máme za sebou divadlo (nemyslím Michala z kouzelné školky), několik vernisáží, koncert a nějaké to stolování na veřejnosti. Vždy k nám byli lidé spíše milí.... Stalo se mi ale, že jsem potřebovala nastoupit do autobusu s kočárkem a tak 10 mužů ve věku 15 - 50 let se tvářilo, že mě nevidí. Požádala jsem tedy o pomoc řidiče. Ten řekl, že má nemocná záda a ať si poradím sama. Skončila jsem pak v nemocnici s rozšklebenou jizvou po císaři.*7*

Taky máma 03.06.2020

K těm cyklostezkám....chápu, že jsou určené pro cyklisty / bruslaře.... Pohyb s kočárkem a odrážedlem je krajně nebezpečný pro všechny zúčastněné. V našem městě jsou ale všechny pěší zóny zároveň cyklostezky a jeden jediný park. Tak kam mám sakra s těma dětma s odrážedlem chodit:???? Do města na chodník?

Alice Taky máma 03.06.2020

Pravda souhlasím s vámi

helus 03.06.2020

Ráda jsem jezdila s kočárkem.Žádná pravidla nebyli.

umimmluvitcesky helus 03.06.2020

Nebyla.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat