Těhotenský jídelníček pro zdravý vývoj plodu

Když konzumuje nastávající maminka vajíčka, její děťátko může v budoucnu dosahovat brilantních výsledků v testech IQ, říkají vědci. Čeho dalšího se nevzdávat? Rozhodně ne kiwi a ořechů, neboť i tyto potraviny podporují vývoj plodu!

Jste v radostném očekávání? Pokud je to premiéra, možná se vám v hlavě točí mnoho nezodpovězených otázek. Mezi ty nejčastější, které nastávající maminky mají, patří stravování. Co jíst během těch kouzelných devíti měsíců, aby to prospělo vám oběma?

Vajíčka nejen ke snídani

Slyšela jste, že vajíčka jsou nezdravá? Tak to už dávno neplatí. Teď se na ně pohlíží jako na potravinu, která je zejména v období gravidity nesmírně důležitá. Vaječné žloutky totiž obsahují cholin. To je ve vodě rozpustná živina příznivě ovlivňující mozek plodu, která by mu v budoucnu mohla zajistit lepší paměť a dokonce vyšší IQ. Tedy alespoň podle amerických vědců z Cornelovy univerzity, kteří na toto téma provedli zajímavou studii. Co na to říct? Vajíčka pro všechny!

Kiwi, lahodná svačinka

Něco sladkého, nízkokalorického a nadmíru užitečného? To je kiwi, jež platí za štědrého zprostředkovatele kyseliny listové. Není žádným tajemstvím, že právě ona má důležitý význam pro správný vývoj miminka. Její zodpovědné „užívání“ snižuje riziko výskytu některých vrozených vad, a to zejména v oblasti nervové soustavy. Tato látka dle některých odborných publikací také pomáhá předcházet potratům. Pod slupkou kiwi se schovává i vysoký podíl vitaminu C, který vám posílí imunitu a udrží na uzdě stresové hormony.

Ořechy, zdroj všeho dobrého

Ořechy jsou bohaté na prospěšné omega-3 mastné kyseliny, stejně jako na vitaminy E a B. Nalézá se v nich také požehnaně železa, zinku, hořčíku a fosforu, což jsou minerály potřebné pro rostoucí nový život. Jste pro mandle, pistácie, kešu nebo raději ořechy lískové či vlašské? To máte celkem jedno, ovšem nezapomínejte na to, že jejich nadbytek může uškodit, neboť představuje spoustu kalorií. Držte se tedy přiměřených porcí, ať se shazováním těhotenských kil pak nemáte takovou práci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat