Důrazná výchova s bezmeznou láskou v zádech

Děti určitě nechtějí celý sáček bonbonů, usínat u televize místo ve vlastní posteli, nosit jen a pouze balerínky, i když venku prší nebo mrzne, každý den těstoviny s kečupem, a to nejlépe už na snídani… Kdyby dvouleté děti byly chytřejší, než dvouleté děti bývají, a tohle si přečetly, asi by smíchy spadly z dětské židličky. Co to je za hlouposti? Jasně, že chceme sladkostí do aleluja a vládnout celému světu!

Děti mají mnoho nápadů, které prostě chtějí bezpodmínečně splnit. Nápady, které zaručují bolesti břicha, špatnou náladu, studené nohy a nedostatek vitaminů. Malé děti nemají ani nejmenší tušení, co jim škodí. A proto, ale nejen proto, mají nás. Rodiče, kteří za ně myslí, pomáhají jim získávat životní zkušenosti navzdory dětským nápadům. Přičemž pomáhají zní příliš klidně, na to, jaký je u toho vždycky rozruch. Na druhou stranu – kdo se rád vzdá sáčku bonbonů?

Bezpodmínečná láska rodičů

Nemá cenu se spoléhat na osvědčené recepty, protože na to jsou rodiny a jejich životy příliš rozdílné. Ale tyhle tři věci by měli mámy a tátové dodržovat – nemějte strach z chyb, všichni dobří rodiče je dělají. Ukažte odvahu být u dětí neoblíbený, i u těch vlastních. A to nejdůležitější, co budete moci nabídnout – nezničitelná láska k dítěti.

Mámy a tátové mají odpovědnost

Za to, jak se doma mluví. Za to, co bude na stole k jídlu. Za to, že děti budou vědět, jak špatné je strkání (i když toho stejně nenechají). Za to, že děti jsou vychované s ohledem na jejich věk, chodí si hrát na čerstvý vzduch, učí se trpělivosti, ohledu a mnoho dalšího, co rodiče pro své dítě považují za důležité.

Myslí si, že vědí všechno?

To ne, ale tváří se tak. Samozřejmě, že by bylo lepší, kdyby v rodině všechno klapalo jako po drátkách. Vždycky to ale nemůže jít jako po másle, na to jsou zájmy obou zúčastněných generací příliš rozdílné. Rodiče musí riskovat hádku, když chtějí prosadit to, co je pro ně důležité. Ale nepotřebují kvůli tomu mít ten trýznivý pocit viny – děti jsou mnohem méně citlivé, než si rodiče myslí. Tedy ne proti nespravedlnosti, přetěžování nebo nedostatku lásky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat